Fillérekért lehet újszülötteket vásárolni Oroszországban

A The Insider című oroszországi lap újságírói kiderítették, hogy az orosz feketepiacokon – kis túlzással – akár fillérekért lehet újszülöttet vásárolni. Az újságírói oknyomozás során nem jelentett különösebb nehézséget eljutni az igénytől a célig. Álnéven regisztrálás után az ügynökség jelezte, hogy kiváló kapcsolatban áll az ország szociális és szülészeti intézményeivel, így a megfelelő összegért le is szállítják a kisbabát a megrendelőnek.

A The Sun értesüléseire támaszkodva jelent meg a Szeretlek, Magyarország oldalán a hír, miszerint Oroszország feketepiacain minden különösebb gond nélkül lehet válogatni a kisbabák közt: a vidéki, szláv „típusú” gyermekek a legalacsonyabb árúak, őket akár 23 ezer forintnak megfelelő rubelért is meg lehet szerezni, de a Moszkva és Szentpétervár környékén élő babák ára elérheti a kétmillió forintot is. 

A legnépszerűbb orosz keresőmotor 85 ezer találatot ad a „gyerekvásárlás” kifejezésre csak Moszkva környékéről. A nyomozás során kiderült, hogy az esetek nagy részében az adásvételben részt vevő édesanyák kétségbeejtő helyzetben voltak, ezért mentek bele a babák értékesítésébe – olvashatjuk a Szeretlek, Magyarország portálon. 

A The Insider nyomozói kiváló munkát végeztek, sikerrel tárták fel az orosz gyermekkereskedelem legmélyebb bugyrait is. 

Kiemelt képünk forrása: unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre