Kocsis-Cake Olivio szerint a szomszédos népekkel kell ünnepelni Trianont

A Mandiner.hu-nak köszönhetően került a széles nyilvánosság elé egy minimum furcsa kijelentés, abban a cikkben, melyben Kocsis-Cake Olivio azon magasztos írását veszi a szerző górcső alá, miszerint az lenne a normális, ha a Trianont a szomszédos népekkel ünnepelné a magyarság.

Minden bántó szándék nélkül rögzítsük a tényt, hogy Kocsis-Cake Olivio csak félig magyar, hiszen az édesapja tisztességben keveredett hazánkba Bissau-Guineából. Maga Olivio is a Cake Baly Olivio nevet kapta a születése után, csak később lett Kocsis. Szóval ő a Párbeszéd nevű, alig látható támogatottságú párt egyik tagja, és ezen minőségében egy konferencián beszélt arról, hogy Trianon 100. évfordulóját együtt kellene ünnepelnünk a körülöttünk lévő országokkal. 

Erre most mit mondjon az ember? Mert ugye egy kézlegyintéssel el lehetne rendezni ezt az egészet, mondván, hogy ez egy marha, de ennél sajnos sokkal bonyolultabb a képlet. Mert ugye Kocsis-Cake országgyűlési képviselő – az MSZP-Párbeszéd közös lista 99. helyéről ugrott be a patkóba, mert főnöke, Karácsony Gergely a lista éléről sem vette át a mandátumot, pedig mennyivel előrébb lennénk most, ha ezt megteszi.

Szóval ott ül a parlamentben Kocsis-Cake, és szavaz.

Az ország és a nemzet ügyeibe van közvetlen beleszólása. Ezzel a hozzáállással, ezzel az öntudatlansággal, ezzel a böszmességgel.

No, de vissza a mondatra, ami miatt most főszereplő lett a politikus. Szerinte együtt kellene ünnepelnünk a románokkal, a szlovákokkal, az ukránokkal vagy éppen a szerbekkel.

De mit is?

Azt, hogy szétszedték az országunkat? Darabokra… Ez aztán az ünnep…! A románoknak, a szerbeknek, az ukránoknak, meg a szlovákoknak igen. Nekünk tragédia. Eleve az ünnep szó vérlázító. A közös ünneplés meg értelmezhetetlen. Csak egy ilyen virtigli újbaloldali beszélhet ilyenről. A baj az, hogy szava van…

 

A teljes írás itt olvasható. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre