Best of Tordai Bence

Tordai Bence a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője nem a jómodorról híres. Összegyűjtöttünk néhány akciót, amelyekkel sikerült magára vonnia a figyelmet.

Tiszteletből egyes

Tordai Bence nem tiszteli a hazai főméltóságokat, sem a nemzeti ünnepeket, és ennek hangot is ad. Március 15-én, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából a zászlófelvonásra készülő köztársasági elnökhöz és a házelnökhöz odasétált, majd nyegle stílusban odavetett egy kérdést, amelyre nyilvánvalóan választ sem várt.

Áder János és Kövér László természetesen nem válaszoltak Tordainak, aki így egy „hát jó, rendben” motyogással az orra alatt tovább állt. A képviselő egyébként mindezt egy SZTRÁJK feliratú kitűzőben és egy piros színű, kockás ingben tette, kokárdának és megemlékezésnek nyoma sem volt a képviselő öltözékén.

Mit gondol Áder János és Kövér László 1848 üzenetéről?

Szabadság, egyenlőség, testvériség? Megkérdeztem, mit gondol erről Áder János és Kövér László.Villáminterjú.#Párbeszéd

Közzétette: Tordai Bence – 2019. március 15., péntek

Orbán Viktort sem kímélte feltűnősködésével, Tordai Bence első parlamenti felszólalásában letegezte a miniszterelnököt, annak ellenére, hogy pártja kommunikációs igazgatója, mégis úgy gondolja, hogy a tegezés és a tiszteletadás között nincs szoros összefüggés.

Később pedig nem volt hajlandó a neki kijáró megszólítással illetni. Ehelyett először „úgynevezett” miniszterelnöknek, máskor pártelnöknek szólította.

Tarlós István akkori főpolgármester egyik sajtótájékoztatóját is próbálta szabotálni, nem túl intelligens módon.

Az Országgyűlés csak egy cirkusz

Hiába ő az Országgyűlés jegyzője, a Ház szabályára és az országgyűlési törvényre is fittyet hány, ahogyan azt fentebb is láthattuk. Parlamenti bohóckodásainak sora végtelen.

A munka törvénykönyve módosítása alkalmával ellenzéki képviselőtársaival együtt ténylegesen cirkusszá változtatták az Országgyűlést.

Tordai és a kereszténygyalázás

2018-as Facebook-posztjában írta„Mondanám, hogy rossz vicc, ahogy a keresztény kultúra védelmét a módosítás módosításaként egy éjszaka alatt belepasszírozzák az alaptörvénybe, nem sokkal a hajléktalanok betiltása mellé. Rossz vicc, amit maguk sem vesznek komolyan”.

„Előrebocsátom: jómagam ateista vagyok, de nagyra becsülöm azt a radikális baloldali humanista társadalomfilozófiát, amit Jézus Krisztus képviselt.”

 „És ez fordítva is igaz: ha Jézus ma élne, és szétnézne Magyarországon, keblére ölelné a hozzánk, ellenzékiekhez hasonló tisztességes emberbarátokat, a kormánypárti politika kiszolgálóinak pedig adna egy-egy beutalót a pokol legmélyebb bugyrába.

A melegházassággal kapcsolatban pedig 2015-ben elmondta, minden szinten jogegyenlőséget kell adni a melegeknek, a házasságot, az azonos neműek gyerekvállalását is mielőbb lehetővé tenné. Megjegyezte, a házasság amúgy „visszataszító intézmény”, amely szerinte a Fidesz miatt vált ilyenné, és ő ezért össze sem házasodik a párjával, akivel 16 éve élnek együtt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre