Fotókon a debreceni négyes ikrek: íme Anna, Panna, Anita és Richárd

Jól vannak, szépen fejlődnek a debreceni női klinikán csütörtök este született négyes ikrek – számoltak be az orvosok és a szülők hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A szülőknek a négyes ikrek az első gyermekeik. A három lány és a kisfiú – Panna, Anita, Anna és Richárd – 1230 és 1750 gramm közötti súllyal született, valamennyien egészségesek. Lampé Rudolf, a klinika megbízott igazgatója emlékeztetett arra, hogy a debreceni intézményben legutóbb három, azt megelőzően harminc éve születtek négyes ikrek. A babák jó állapotban vannak – közölte. 

Nagyné Kozák Anita (jobbról a második) és férje, Nagy Richárd (jobbról a harmadik) a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján született négyes ikrek szülei sajtótájékoztatón beszél az intézmény folyosóján 2019. október 28-án. Mellettük Sápy Tamás, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának adjunktusa. MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy Anita. MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy Anna. MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy Panna. MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy Richárd. MTI/Czeglédi Zsolt

Megjegyezte, hogy a Debreceni Egyetem (DE) szülészeti és nőgyógyászati klinikája 1992-ben, Európában elsőként kapta meg a bababarát címet, aminek azóta is folyamatosan megfelel. Sápy Tamás adjunktus, a 26 éves, Békés megyében élő édesanya kezelőorvosa elmondta: a kismamát a terhesség 28. hetében vették fel a klinikára, s a magzatokkal együtt folyamatosan monitorozták.

Mindvégig jó állapotban voltak, a szülés spontán indult meg a 32. héten, az újszülötteket császármetszéssel segítették világra – magyarázta.

A szakember hozzátette: az újszülöttek jelenleg a szubintenzív osztályon vannak inkubátorban, de hamarosan együtt lehetnek majd az édesanyjukkal. „Nagy boldogság a négy baba” – mondta az újságíróknak az édesanya. Nagyné Kozák Anita azt is elárulta, hamar megegyeztek a gyerekek nevéről: Richárd és Anita a szülők nevét kapta, de Anna és Panna nevéről is gyorsan döntöttek a férjével. „Felkészülünk, hogy minél jobb szülők lehessünk” – mondta az édesapa.

Nagy Richárd jelezte: Békés megyei otthonukban már előkészítették a négy kiságyat, és a segítők, a szülők, rokonok, barátok is készen állnak az új családtagok fogadására.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre