Szívdobbanás – egy konferencia a magzatok védelméért

A CitizenGO és a Párbeszéd Háza összefogásával október 24-én valósul meg a Szívdobbanás Konferencia, melynek fókuszában a magzati élet védelme áll. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A CitizenGO elkötelezetten harcol az élet védelméért, és határozottan képviseli álláspontját, mely szerint az emberi életet már a fogantatás pillanatától teljes körű védelem és tisztelet illeti meg. A szívdobbanásról megalkotott amerikai törvény mentén (mely a magzat első szívdobbanásától tiltja az abortuszt) szervezik meg azt a budapesti konferenciát, mely szemléletformáló értékeket közvetít a társadalom felé.

A konferencia kiemelt vendége lesz Amy Sinlcair iowai szenátor, aki óriási eredményeket ért el az Egyesült Államokban a legkisebbek védelmében. Az ő nevéhez is köthető a nemrégiben, Iowa államban elfogadott szívdobbanástörvény, mely a konferencia ötletadója. Az Egyesült Államokban már kilenc állam (Alabama, Arkansas, Georgia, Kentucky, Louisiana, Missisippi, Missouri, Észak-Dakota és Ohio) kormányzója írt alá következetes életpárti jogszabályt, melyek az első szívdobbanástól védelmezik a magzati életet.

A Párbeszéd Házában október 24-én sorra kerülő konferencia célja, hogy nem csak Magyarországon, de Európa-szerte is felhívja a figyelmet a probléma fontosságára és pozitív kampányként kíván hatni az élet védelmezésére. Az amerikai vendégelőadó mellett számos hazai szakember jelenlétében járják körül a téma fontosságát biológiai, szociális és erkölcsi szempontból.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. További információ a rendezvény Facebook-oldalán.

 

Kiemelt képünk forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre