Az érdi ellenzék választási csalás gyanújába keveredett

Feljelentést kezdeményez a Fidesz érdi szervezete, mert álláspontja szerint az érdi ellenzék megsértette a választások tisztaságát.

Simó Károly, a Fidesz érdi szervezetének szóvivője az MTI-hez vasárnap eljuttatott  közleményében azt írta, Csőzik László ellenzéki polgármesterjelölt és jelölőpártjai vasárnap több alkalommal megsértették a választások tisztaságát: szavazóhelyiségek előtt kampányoltak, plakátokat rongáltak és személyes adatokkal is visszaéltek.

Közölte: egy a Fidesz szimpatizánsainak személyes adatait tartalmazó dokumentum miatt vasárnap a helyi ellenzék kifogást nyújtott be és nem kizárt, hogy azt a saját politikai céljaira lemásolta. Ez az adatkezelő, azaz a Fidesz tulajdonában álló, jogszabályok alapján kezelt dokumentum, amely azoknak az adatbázisban nyilvántartott személyeknek az adatait tartalmazza, akik hozzájárulásukat adták ahhoz, hogy az adatkezelő velük kapcsolatot tartson. Használata, alkalmazása kizárólag a jogszabályok előírásai szerint történhet – tette hozzá Simó Károly.

„Félő, hogy Csőzik és a mögötte álló balliberális pártok a papíron szereplő személyek ellen politikai bosszúhadjáratot terveznek. A jogosulatlan adatkezelés alapos gyanúja miatt haladéktalanul büntetőfeljelentést kezdeményezünk” – áll a közleményben.

MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre