Hölvényi György: Meg kell akadályozni az Iszlám Állam afrikai térnyerését

Meg kell akadályozni az Iszlám Állam nevű terrorszervezet térnyerését Afrikában, ugyanis a vallási közösségek, így a keresztény felekezetek üldözése a társadalmi struktúra szétverését és az elvándorlás fokozódását eredményezi a térségben – jelentette ki Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő az MTI-nek eljuttatott közleményében kedden.

A képviselő közölte, az EP strasbourgi plenáris ülésének a Burkina Faso-i biztonsági helyzetről folytatott vitában felhívta a figyelmet arra, hogy az Iszlám Állam – közel-keleti visszaszorulása után – a Száhel-övezet gyenge biztonsági helyzetű országaiban terjeszkedik.

Hölvényi György arra emlékeztetett, hogy 2019-ben drámai mértékben megsokasodtak a dzsihadista támadások az afrikai országban.

Februárban terroristák lőtték agyon Antonio César Fernández spanyol szalézi szerzetest, valamint összesen 57 ember, köztük három lelkipásztor esett áldozatul a célzottan keresztények ellen elkövetett terrortámadásoknak.

„A jó megoldáshoz látnunk kell, hogy az egyházaknak döntő társadalmi és biztonsági szerepe van a térségben. Az európai intézményeknek meg kell szüntetniük a szélsőséges semlegességet, melynek nevében rendszeresen figyelmen kívül hagyják a felekezeteket érő támadásokat” – fogalmazott a képviselő.

 

Forrás: MTI