Amerika a hagyományos családot pártolja!

Az LMBTQ-lobbi az USA-ban is erős – a mindenkori demokrata párti elnökjelöltek versenyében a felek „első dolga, hogy a meleglobbit megnyerjék maguknak". Ugyanakkor elmondható, hogy az általuk vallott nézetrendszer nem tükrözi az amerikai társadalom többségének meggyőződését. Amerika a hagyományos családot (és családfogalmat) pártolja. Emilie Kao, az amerikai Heritage Alapítvány Richard and Helen DeVos Központja a Vallásért és a Civil Társadalomért igazgatója Mandinernek adott interjúját ajánljuk.

A ’60-as évek szexuális forradalma óriási, sőt, talán helyrehozhatatlan károkat okozott a klasszikus gondolkodás kialakította fogalmainkban, és ezáltal – magától értetődően – radikálisan megváltoztatta hétköznapjainkat is. Az atyai tekintély – az összes többi tekintéllyel együtt – gyakorlatilag kiveszőben van, a nőket meg szüntelenül arra tanítják, hogy az anyaság helyett – adott esetben természetes késztetéseiknek is ellenállva – inkább a tanulást, illetve a karriert helyezzék életük középpontjába.

– Az Egyesült Államokban egy mély ideológiai küzdelem zajlik a család intézménye körül – mondja Emilie Kao.

A radikális feminista mozgalmak egyre nagyobb befolyásra tesznek szert, egyes nyugati országokban egészen a döntéshozói szintekig jutottak, és ily’ módon „kemény politikai nyomást” képesek gyakorolni annak érdekében, hogy „a jog megváltoztassa a házasság és a család hagyományos definícióját”.

Ráadásul a „jelenlegi jogi gondolkodási trend alapján az emberi jogok átalakulóban vannak, a bírósági gyakorlat pedig a nagy emberi jogi egyezmények – az Emberi Jogok Európai Egyezménye, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata vagy az amerikai alkotmány – szövege helyett egyre inkább egy

kulturális konszenzusra figyel az ítéletalkotásban.

– Meg kell nézni, hány európai ország építette már be jogrendjébe az azonos neműek házasságának intézményét, arra hivatkozva, hogy ez egy új emberi jog. De a valóság az, hogy ezek mesterséges jogi fabrikációk, amelyek nem többet, csupán ezen csoportok politikai, kulturális szemléletét tükrözik – fogalmaz Kao.

Érdekes kérdés, hogy a különféle feminista mozgalmak vajon miért éppen azokat az intézményeket kívánják meghódítani, amelyek hagyományosan a heteroszexuális kapcsolatok legalizálása érdekében alakultak ki. Emilie Kao szerint ennek az elsőre valóban különösnek tűnő törekvésnek a hátterében az áll, hogy a mozgalmárok a házasságról alkotott elgondolásaikat a klasszikus elképzeléssel minden tekintetben egyenjogúnak akarják elfogadtatni. „A melegfelvonulások, a Pride utcai demonstrációinak fő célja, hogy bemutassa: mindenki egyetért a nemi irányultság szabad választásának, a gender-identitásnak az eszméjével. És szerintem ugyanez a törekvés hajtja őket, amikor a jogalkotókra gyakorolnak nyomást: hogy ez az igény megjelenjen a jogszabályokban, az állami politikai célkitűzésekben.

De az ő házasságról kialakított koncepciójuk homlokegyenest más, mint az a házassági intézmény, amely az emberiség történelmében az évszázadok alatt kialakult.”

Az LMBTQ-lobbi az Egyesült Államokban is jelentős erővel rendelkezik – a mindenkori demokrata párti elnökjelöltek versenyében a felek „első dolga, hogy a meleglobbit megnyerjék maguknak”…  Ugyanakkor elmondható, hogy az általuk vallott „nézetrendszer nem tükrözi az amerikai társadalom többségének nézeteit” – Amerika a hagyományos családot (és családfogalmat) pártolja, illetve jellemzően nagy határozottsággal elutasítja a genderideológiából fakadó különféle radikális elképzeléseket. Jó példa erre „a transzgender sport körüli vita – vannak fiúk, akik nőnek érzik magukat, és így a női versenyszámokban indulnak, és persze ezzel egyenlőtlen helyzetbe hozzák versenytársaikat. De: az amerikaiak csupán 27 százaléka támogatja ezt a változtatást a sportszabályozásban. Ez azt jelenti, hogy a túlnyomó többség nem akarja azt, hogy a lányok versenyébe fiúk is benevezhessenek”.

A teljes, eredeti cikket itt olvashatja el: Ideológiai harc folyik a család intézménye körül – Emilie Kao a Mandinernek

A kép forrása: mandiner.hu.

Iratkozzon fel hírlevelünkre