Magyar mintát követve Szlovákia is az üldözött keresztények mellé áll

A 150 fős szlovák parlament szinte egyöntetűen állt ki a határozat mellett.

„Még tavaly számoltam be a szlovák parlament egyik bizottságában a magyar kormány üldözött keresztények érdekében tett erőfeszítéseiről és a Hungary Helps – Magyarország segít programról. A magyar példa elismerést és nagy érdeklődést váltott ki a szlovák politikusok körében, akik többször is megkerestek azóta” – írta közösségi oldalán az államtitkár. 

Azbej Tristan kifejtette: „nagy örömömre szolgál, hogy a mi példamutatásunk nyomán a szlovák törvényhozás a napokban elfogadott egy határozatot, melyben arra kérik a szlovák kormányt, hogy tegyen többet a világszerte, hitük miatt üldözött emberekért, különösen a keresztényekért, akiket leginkább sújt a vallási intolerancia”.

A 150 fős szlovák parlament szinte egyöntetűen állt ki az ügyért, a jelenlevő 146 képviselő közül 145 a határozat elfogadása mellett tette le voksát.

 

Forrás és kép: Azbej Tristan (Facebook)

Kiemelt képünkön Azbej Tristan Anna Verešovával látható. Bizottsági elnökként a szlovák politikus egy olyan álláspont kidolgozásán fáradozott, amellyel a szlovák parlament is bemutathatja, hogy kész segítséget nyújtani a világban vallásuk miatt üldözötteknek. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre