Az egyik legfontosabb posztot kapta Trócsányi!

Kedden ismertette az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen, hogy melyik biztosjelöltnek milyen portfóliót szán az általa irányított testületben. A balliberális oldalon már napokkal a bejelentés előtt elkezdődött a hangulatkeltés a magyar jelölttel kapcsolatban. Nem győzték hangsúlyozni, hogy Trócsányi László csak a legjelentéktelenebb tárcát kaphatja, sőt, ezt prognosztizálták azok a bizonyos „sajtóinformációk" és „brüsszeli szóbeszédek" is.

A jól értesültek azt is tudni vélték, hogy Orbán Viktor kormányfő a bővítési portfóliót nézte ki volt igazságügy miniszterének, és ezért lobbizott von der Leyennél. De a „folyosóról” azt lehetett hallani, hogy Trócsányi erre teljesen esélytelen. Nem csoda hát, hogy sokként érte őket, amikor Ursulánk bejelentette, hogy Trócsányi lesz felelős a következő 5 évben a bővítésért és a szomszédságpolitikáért. Amikor pedig már kezdtek felocsúdni, és éppen elővették volna azt az érvet, hogy

„DeHátÚgySemTervezikAzUnióBővítésétAKövetkezőÖtÉvbenÚgyhogyEzEgySúlytalanPortfólió!!!”,

Ursula egy kérdésre válaszolva újabb méretes pofont osztott ki nekik. Az MTI tudósítása szerint ugyanis úgy fogalmazott, nagyon jó kapcsolatot ápol a Nyugat-Balkán országaival,

amelyek uniós integrációja az új Európai Bizottság legfőbb feladatainak középpontjába kerül majd.

Ízlelgessük kicsit: legfőbb feladatainak középpontjába. Vagyis maga a bizottság leendő elnöke ismerte el, hogy Trócsányinak adta az egyik legfontosabb tárcát, azt a területet, amely prioritást élvez a következő 5 évben. Nagy pofon nekik, édes siker nekünk – élvezzük is ki egy pillanatra!

Illúzióink ugyanakkor ne legyenek! Biztosak lehetünk ugyanis abban, hogy a Dobrev Klára és Ujhelyi István vezette csipet-csapat ezek után kettőzött erővel készül arra, hogy elkaszálja az Európai Parlamentben Trócsányit és a teljes von der Leyen Bizottságot. Hogy ez sikerül-e, ahhoz sokaknak lesz még egy-két szava, addig pedig nem marad más érv ballib barátainknak, minthogy Ursula is Orbán Viktor kottájából játszik. Bár, ha ez tényleg így van, az engem inkább büszkeséggel, mintsem szégyennel tölt el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre