Hazudnak a hatóságok és a nyugati média a lyoni terrortámadásról

Mentális betegségre hivatkozva nem hajlandó terrortámadásként kezelni a hatóság a lyoni terrortámadást. Habár a támadó mentálhigiénés kórtörténete ezt nem támasztja alá, sőt, valójában semmit nem tudnak a férfiről, akinek ugyan volt tartózkodási engedélye, mégis két személyazonossággal rendelkezett, és három lehetséges születési dátuma ismert.

Az esetről a Vadhajtások számol be írásában, rámutatva, hogy

a „haladó nyugaton” minden eszközzel megpróbálják útját állni azoknak a „rosszindulatú pletykáknak”, amelyek szerint akár az is előfordulhatott, hogy terrortámadás történt. 

A lyoni ügyész azt nyilatkozta, hogy a múlt heti késeléssel gyanúsított férfi legálisan tartózkodott az országban, és erősen cannabis hatása alatt állt, amikor megölt egy embert, nyolc másikat pedig megsebesített.

Habár a rendőrség a támadás után rögtön elfogta a férfit, most minden erejükkel azon fáradoznak, hogy megmagyarázzák, miért zárható ki az eset terrortámadásnak nevezése. Ellenkező esetben ugyanis még az is lehet, hogy

beigazolódnának a konzervatív-keresztény oldal bevándorlással kapcsolatos aggodalmai.

– Ahogy az lenni szokott tehát, a haladók elszigetelt esetről beszélnek, és mentális zavarokra hivatkoznak, jelen esetben paranoid téveszmékre, aminek a valláshoz és a miszticizmushoz is köze lehet – olvashatjuk a cikkben, a mosdatás azonban nyilvánvaló, hiszen tudvalevő, hogy egy olyan afgán férfiről van szó, akinek két személyazonossága és három születési dátuma van. 

Az ügyész szerint a vádlott

délután hangokat hallott azzal kapcsolatban, hogy Allahot inzultálják, aki megparancsolta neki, hogy gyilkoljon. 

Az eset újfent a nyugati média és a hatóságok vakságát, valamint a „haladó”, nyugati gondolkodásnak való megfelelési kényszert igazolja. 

 

Kép forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre