Négy nap irodalom a Várkert Bazárban

Október 10. és 13. között rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárt a Várkert Bazárban, ahol a friss megjelenések és a külföldi szerzők kerülnek a figyelem középpontjába.

A könyvvásáron 40 könyvkiadó mutatja be őszi újdonságait. Ez lesz az egyetlen őszi könyvvásár, de nem csak emiatt érdekes a Margó Fesztivál. Itt mutatja be új kötetét többek között Barnás Ferenc, Bartis Attila, Bödőcs Tibor, Darvasi László, Gárdos Péter, Karafiáth Orsolya, Nádas Péter, Szécsi Noémi és Tóth Krisztina – írja a ridikül.hu.

Egy rendhagyó előadáson mutatja be Krasznahorkai László új regényét Haumann Péter színművész és Miklós Szilveszter dobos. A Margón fellép André Aciman, Elisabeth Asbrink, Emily M. Danforth, Sissel-Jo Gazan, Kim Leine és Jón Kalman Stefansson is.

Az őszi fesztivál az Ivan & The Parazol zenés irodalmi utazásával indul: a VAN filmzenekar koncerttel egybekötve mutatja be a Rossz versek DVD-kiadásához készült novelláskötetet. Az őszi Margó Fesztivált Lovasi András zárja.

Immár ötödik alkalommal adják át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat is.

Az elismerést még 2015-ben hozták létre; a Margó-díjat első alkalommal Totth Benedek nyerte el Holtverseny című regényével, másodjára Milbacher Róbert bizonyult a legjobbnak a Szűz Mária jegyesével, míg 2017 őszén Szöllősi Mátyás vehette át a díjat Váltóáram című novelláskötetéért. A tavalyi évben pedig Mécs Anna Gyerekzár címmel megjelent alkotását díjazták a Margó Fesztiválon.

Fotó: https://www.facebook.com/margofeszt

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre