Tom Cruise rohan az elnöki posztért

A Contextus.hu oldal a Joblo.com oldal információira támaszkodva hívta fel a figyelmet a híres amerikai színész elnöki címre ácsingózó szándékára. Tom Cruise futás közben mondja el, hogy 2020-ban ő is ringbe száll az elnökválasztáson. Pontosabban nem ő, hanem a híres színész és Cruise-imitátor, Miles Fisher. A paródiavideó futótűzként terjedt. Vajon örülnénk, ha a színész vezetné Amerikát?

Az elnöknek mindig tökéletes a haja, motorral közlekedik, és tudja, hogyan dobjon el egy kézigránátot: a fogaival – mondja el a videóban a Tom Cruise-t alakító, rá megszólalásig hasonlító színész, miközben megállás nélkül szalad, mint a Forrest Gumpot alakító Tom Hanks.

A kampányvideóban Cruise a filmográfiájából válogatott odaillő címekkel támasztja alá, hogy miért is lenne jó mindenkinek, ha ő lenne az USA következő elnöke. És bizony elgondolkodhatunk azon, hogy aki már harcolt a szamurájok oldalán (Az utolsó szamuráj), az valóban alkalmas lehet Amerika vezetésére.

A “meggyőző érvek” mellett azért ott állnak a valóságból és nem filmekből kimazsolázott tények, amelyek elbizonytalaníthatják bennünk a kampányvideó keltette megelégedettséget Tom Cruise személyével kapcsolatban. Elég csak arra gondolnunk, hogy a színész a Szcientológia Egyház fanatikus tagja. A szcientológus vallás nem engedi meg tagjainak, hogy olyanokkal érintkezzenek, akik “hitetlenek” és nem fogadják el a szcientológusok tanait.

A szabály az szabály. A Katie Holmes-szal közel tíz évvel ezelőtt felbomlott házasságából született 13 éves lányával, Surival már hat éve nem találkozott az apukája, a szcientológusok előírásainak engedelmeskedve. Tom egyértelmű hidegséggel kijelentette: amíg Suri nem áll be szcientológusnak, addig ő nem fog vele találkozni.

Bárcsak Cruise felülbírálná korábbi döntéseit, és a nagy rohanás közepette felébredne, hogy a nemsokára felnőtt lányához fusson, bocsánatot kérve az apai szeretettől megfosztott évekért…

 

Forrás: Joblo.com, Joy.hu, Contextus.hu; Kiemelt fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson