Blanka és Gréti akár puszipajtik is lehetnének

Szembesültem azzal, hogy vannak, akik túl fiatalnak tartanak, de úgy vélem, hogy a változás nem korhoz kötött – idézte Kacsóh Dániel Nagy Blanka Klub Rádiónak adott nyilatkozatát a Magyar Hírlapban megjelent cikkében. A frissen – állítólag épphogy – leérettségizett kiskunfélegyházi lány ezt annak kapcsán nyilatkozta, hogy szülővárosában önkormányzati képviselő lenne, s ezért összellenzéki jelöltként indul is az októberi választáson. Stílusa bizonyos vonatkozásokban Greta Thunbergét idézi, akivel leginkább a globális újbaloldaliság kapcsolja össze.

Nagy Blanka úgy vélekedik, hogy “méltóképpen tudná képviselni a helyieket”. A legfőbb közjogi méltóságot “bajszos ürüléknek” nevező, frissen – állítólag épphogy – leérettségizett kiskunfélegyházi lány a “kormányváltók” nagy kedvence lett. A népszerűség odáig repítette, hogy a kettészakadt kommunista utódpárt mindkét maradványa, vagyis az MSZP és a DK is keblére ölelte.

Nagy Blanka nem csak fiatal, „modern” is, amely tulajdonsága nemzetközi barátnőjéhez, Greta Thunberghez teszi hasonlóvá. Minapi tájékoztatóján ugyanis nem volt hajlandó válaszolni bizonyos kérdésekre, mondván, azok nem tetszenek neki – elevenítette  fel az estet Kacsóh Dániel. A kis Greta ugyanezt tette: nemes egyszerűséggel kidobatta az újságírókat a Smile for Future elnevezésű klímacsúcsról, figyelmen kívül hagyva a sajtó éredeklődését és a véleménynyilvánítás szabadságát.

Ami leginkább összeköti a hazai és a nemzetközi haladárok két ikonikus alakját a stílusuk hasonlóságán túl, az a globális újbaloldaliság. Megnyilvánulásaikkal annak a bal és jobboldali összeölelkezésnek váltak arcaivá, amely megfeledkezve a korábbi nézetkülönbségekről, egy nagyobb cél érdekében szövetségre lép.

Végeredményben mindketten lenyűgözik az úgynevezett progresszíveket, azokat, akik nem akarnak szuverén nemzetállamokat, keresztény értékeket, családok helyett pedig egyéb formációkban gondolkodnak.

És valóban: mint látjuk, az általuk elképzelt változás tényleg nem korhoz kötött, hanem ahhoz a nyugatról beáramló beteg szellemiséghez, amiből – köszönjük szépen – mi nem kérünk.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: MH; Fotó montázs: MTI/EPA/Patrick Seeger és MTI/Mónus Márton

Iratkozzon fel hírlevelünkre