Böjte Csaba árváinak gyűjtenek az Operaház művészei

A Magyar Állami Operaház Gördülő Kárpát-Haza OperaTúra sorozata a Szerelmi bájital című, kamionon vándorló előadásával ismét határon túlra látogat. Az utazásnak lesz egy különleges pontja: az Operaház kint tartózkodó kollégái augusztus 27-én látogatást tesznek Böjte Csaba árváinál, hátrányos helyzetű gyermekeinél. A gyermekek egy kis énekes produkcióval készülnek, a kint tartózkodó művészek pedig – a szívélyes felajánlások átadásán túlmenően – nyitott szemmel, füllel és szívvel kívánják észrevenni a rejtett kincseket a gyermekekben.

Az Operaház közleményében adakozásra buzdítja a hazai művésztársadalom aktív és passzív tagjait, felhívva a figyelmet arra: a huszonöt éves alapítvány jelenleg is több ezer gyermekről gondoskodik, tanúbizonyságot téve arról, hogy szeretetteljes közegben, zenétől övezve, kiemelkedő értékekkel bíró embereket lehet nevelni a legnehezebb körülmények közt is.

A produkcióban résztvevő művészeken túlmenően, jókívánságaikat itthonról közvetíteni kívánó művésznők – Sümegi Eszter, Rost Andrea, Wiedemann Bernadett, Keszei Bori, Sahakyan Lusine, Molnár Ágnes – mellett Ókovács Szilveszter főigazgató, Kocsár Balázs fő-zeneigazgató, Kesselyák Gergely karmester is kiemelten fontosnak érzik a kezdeményezés sikerességét.

„A tehetség nem válogat. Sokszor olyan helyre születik, ahol segítség kell ahhoz, hogy a tehetséges gyerek kiteljesedhessen. Ha valaki, akkor én a személyes példámon keresztül tanúbizonyságot tudok tenni arról, hogy igenis rendkívül nehéz körülmények között is lehet tanulni, gyakorolni, iskolákat elvégezni és lediplomázni” – hívta fel a figyelmet Lukács Gyöngyi operaénekesnő.

Az adakozás mikéntjéről a Papageno oldalán, itt olvashat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre