Itthon folytatódik Kenderesi dél-koreai ügye

Sós Csaba, a magyar úszók szövetségi kapitánya rendkívül tehetséges úszónak tartja Kenderesi Tamást. Úgy véli, a szexuális zaklatással vádolt kiváló sportoló esetéből a többi úszónak is tanulnia kell.

A riói olimpián 200 méteres pillangóúszásban bronzérmet szerzett 22 éves klasszis múlt hét szombaton egy szórakozóhelyen hozzáért egy nő fenekéhez. A hölgy emiatt feljelentette őt szexuális zaklatásért a rendőrségen. Az ügyből eljárás lett: a rendőrség a vád súlyának megfelelően úgy döntött, hogy a sportoló a következő legfeljebb 10 napban nem hagyhatja el Dél-Koreát.

Sós Csaba kiemelte: ez az eset is rávilágít arra, hogy egy profi sportolónak miként kell viselkednie. – Ha hibázott, akkor azt tudomásul kell venni és annak lesz folytatása itthon is, de az már Wladár elnök úr hatáskörébe tartozik – mondta el a szövetségi kapitány, aki rendkívül tehetséges úszónak tartja Kenderesi Tamást, ezért semmiképpen sem mondana le róla. Mint fogalmazott: „Nekem ez a gyerek kell”.

Mindezeket hallva megkönnyebbülten felsóhajthatunk, és emelhetjük poharunkat a jövőben olimpiai és világbajnoki érmekre esélyes Kenderesi Tamásra, aki Rióban kétszer is legyőzte Michael Phelpst.

Forrás: Origo; Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre