A franciák is dicsérik a magyar családpolitikát

Egyre többször találkozni a nyugati sajtóban a magyar családtámogatási politikáról megfogalmazott pozitív véleményekkel. Ezúttal a Le Figaro és a Breitbart dicsért meg minket.

A Breitbart a Le Figaro-t idézi: 33 ezer dollárnak megfelelő támogatást kapnak a magyar házaspárok. A cikk szerzője megjegyzi, hogy csak júliusban közel kétezer-négyszáz igénylés érkezett a gyermekvállalási támogatásra.

Nyugat-Európa egyszerű megoldásokkal akarja kezelni a demográfiai problémákat, amelyek csak rövid távon ígérnek sikert, hosszú távon azonban katasztrofális következményekkel járnak – idézi a Breitbart Szijjáró Péter külügyminisztert, aki szerint

Magyarország egy olyan, hosszabb távú megoldást választott, amely Európa megújulásának záloga is egyben.

– Vagy politikailag támogatjuk a magyar gyerekek születését vagy támogatjuk a masszív bevándorlást – idézte a lap a magyar külügyminisztert.

A Breitbart megjegyzi: a kormány új programja egy családbarát költségvetés része, amelyet a kormánypárt az év elején jelentett be, és amelynek célja, hogy a magyarországi demográfiai problémákat a családok megerősítése révén orvosolja – a tömeges migrációval igenlésével szemben.

Nem ez az első eset, hogy a nyugati sajtó dicshimnuszokat zeng a magyar családtámogatási intézkedésekről. Tucker Carlson az amerikai Fox News hétfő esti műsorában kijelentette: ennek a politikának minden eleme jó.

Forrás: 888.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre