Jogosan félhet a liberális elit, hogy doktrínája veszélybe került

Orbán Viktor a keresztény szabadságot megvédő beszéde után a hazai ellenzéknek elgondolkodásra nem, csak a megszokott pocskondiázásra futotta. Ám érdemes kitekinteni a magyar balliberálisok állott levegőjétől mentes Nyugat-Európába, ahol a sajtóban már nem feltétlenül szitokszó az illiberális demokrácia fogalma, sőt!

A keresztény szabadság olyan fogalom lehet, amelybe több politikai erő is kapaszkodhat Európában – fogalmaz a Magyar Hírlap oldalán megjelent cikkében Őry Mariann. Napjainkban folyamatos téma, hogy hogyan védhetjük meg magunkat, szabadságunkat, európai életformánkat.

– A liberálisok totális be nem avatkozást meghirdető doktrínája alkalmatlan erre a védekezésre, mert nem másokat integrál, hanem hagyja magát asszimilálni az erősebbek által. Emiatt a totális liberalizmus fokozatosan leépíti Európa immunrendszerét.

Ha a liberális elit fél, hogy doktrínája veszélybe került, jól teszi, mert ez valóban így van. Nyugat-Európában ugyanis egyre több ember mondja ki – szavazatával is nyomatékosítva –, hogy egyrészt biztonságban akar élni, másrészt pedig szeretné, ha gyerekei, unokái nem kisebbségek lennének a saját országukban – véli a szerző.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: MH

Iratkozzon fel hírlevelünkre