Lebukott a klímavédelem élharcosa, Greta Thunberg

A „haladó” oldal kommunikációs tanácsadóinak mostanában meggyűlik a baja a vonatokkal. Nemrég a Momentumos EP-képviselő Cseh Katalin volt az, aki a környezetvédelem jegyében vonattal ment Brüsszelbe, arról azonban már elfelejtett beszámolni, hogy a hazaútra mégis a repülő mellett döntött. Most pedig a klímavédők üdvöskéje, az egész Európát végigkampányoló Greta Thunberg rúgott hálószaggató öngólt egy vonatos képpel. Hogy mennyire álságos a gyermekek felhasználása a klímavédelem jegyében, politikai haszonszerzés céljából, arról már született egy remek írás. Most azonban minden eddiginél jobban kilóg az a bizonyos lóláb.

Grétánk ugyanis a napokban Dániában járt, és tanácsadói úgy gondolhatták, remek ötlet bemutatni a nép gyermekét, aki sűrű teendői között a vonaton ebédel, mint bárki más. Csakhogy nem kis porszem került a kommunikációs gépezetbe. Mutatjuk az ominózus képet és arra kérünk, kedves Olvasó, hogy keresd a hibákat!

 

 

 

Egy átlagos lány átlagos ebédje egy átlagos vonaton, mondhatnánk, ha nem a környezetvédelem felkent papnőjéről lenne szó. Mutatjuk a hibákat:

Greta Thunberg Dániában a vonaton. Forrás: Twitter

Haladjunk balról jobbra! A kép bal szélén látható doboznak már a felkiáltójel miatt sincs bizalomgerjesztő kinézete, és abban is biztosak lehetünk, hogy műanyagból van. Ahogyan a mellette látható „Vegansk Salat” feliratú doboz is. Nem beszélve a kenyeres zacskóról, amelynek anyaga véletlenül sem papír.  És valószínűleg a következő tengeri műanyag szigetet gyarapítja majd a mellette látható, kékeszöld doboz is, amelyből Gréta jóízűen mártogat.

És bónuszként a jobb sarokba is jutott egy műanyag doboz. Az már csak hab a tortán, amit a szerkesztőségben körbejárva Sebestyén kollégám állapított meg: Gréta ahelyett, hogy az ebéd végén egy helyi, dán almát ropogtatna, a 10.000 km-ről odaszállított, érésgátlókkal és műtrágyával bőven kezelt, bionak semennyire sem mondható banánt fogyasztja majd el. 

Gréta, innen Budapestről csak egy tippünk van: ne hallgass a téged körülvevő tanácsadókra, inkább olvasd el ezt az interjút a valódi természet és klímavédelemről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre