Kerényi Lajos: Keressük az eszmét a társadalom építőköveiben!

Idén 36. alkalommal rendezték meg az Egerszalóki Ifjúsági Találkozót és Lelkigyakorlatot Kerényi Lajos piarista szerzetes vezetésével. A kommunizmus idején a börtönt és a Gulágot is megjárt paptanár arra figyelmeztetett, a sátán munkálkodása a rendszerváltozással nem ért véget. Sőt, sokkal fondorlatosabb módokon támad. A Magyar Kurír cikkét szemlézzük.

Kerényi Lajos atya előadásaival több évtizede a magyar katolikus fiatalság irányadó hangja lett. Az idén harminchatodik alkalommal megrendezett találkozón is tudott újat mondani a korábban lapunknak is interjút adó „lelki gyógyító”.

Ha az eszme – vagy más szóval a Lélek – elhagyja az anyagot, akkor az élettelenné válik Kerényi atya szerint, aki arra buzdította hallgatóságát, hogy ne az anyagias ösztönök, hanem a lelki dolgok vezessék az életüket. – Keressük az eszmét a társadalom építőköveiben! – mondta.

– A kommunizmussal, a szocializmussal nem ért véget a sátán alattomos tevékenysége – figyelmeztetett a piarista pap. – Sokkal fondorlatosabb módon, sokszor a keresztény közösségekből támad ma az ördög, akinek nincsen szüksége külső segítségre. A szabadosság, az anyagi javak hajhászása belülről tud bomlasztani, ártani – mutatott rá szerzetes.

Forrás és fotó: Magyar Kurír

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre