Az üldözött keresztényeket megsegítő magyar programot dicséri a Fox News

A Fox News-nak írt véleménycikkében Cal Thomas publicista arról ír, hogy Magyarország példáját az Egyesült Államoknak is érdemes lenne követnie – közölte a 888.hu

Az amerikai Fox News elismerően ír Magyarország azon kezdeményezéséről, melynek célja az, hogy az Európába igyekvő bevándorlóknak helyben szolgáltasson segítséget. A Hungary Helps elnevezésű programról van szó, amely nem korrupt kormányzatok, hanem egyházak és jótékonysági szervezetek számára juttatja el a segítséget, hogy így a bevándorlók ne érezzék szükségét annak, hogy Európába kell jönniük.

Ez egy sokkal költséghatékonyabb és politikailag előnyösebb megoldás, mint kockára tenni az európai nemzetek egységét és karakterét a beözönlő bevándorlók javára. Lassan ez lesz a helyzet az Egyesült Államokban is„
– írja a publicista.

A Fox News cikkében megemlítésre kerülnek a Hungary Helps program eddigi eredményei, amelynek köszönhetően eddig 35 000 üldözött keresztény maradhatott anyaországában. Másik példaként szerepel Nigéria, ahol a magyar kormány 1 millió euróval (átszámítva mintegy 326 millió forinttal) támogatta a Maiduguri egyházmegyét. A pénzt az ország oktatási és egészségügyi infrastruktúrájának újjáépítésére használják, miután a Boko Haram iszlamista terrorszervezet súlyos károkat okozott.

Kongó szintén 1 millió eurós támogatást kap, ennek köszönhetően körülbelül 10 000 ember kaphat közvetlen egészségügyi ellátást. Végül pedig említésre kerül Etiópia is: a 1,5 millió eurós támogatásnak köszönhetően menedéket és alapvető ellátást tud biztosítani 15 000 eritreainak.

A csatornna idézi Azbej Tristant, a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárt is. Mint mondja, a 2015-ös migrációs válság idején az Orbán-kormányt rengetegen kritizálták, és kegyetlennek írták le a nemzetközi sajtóban, bevándorlásellenes álláspontja miatt.

Orbán Viktor szavaival élve: a bajt nem ide kell hozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van. És mi pontosan ezt akarjuk tenni.”
Cal Thomas publicisztikája azzal ér véget, hogy noha a liberális megmondóemberek és a nyugati média egyszerűen szélsőjobboldali vezetőként írták le Orbánt, ugyanakkor kétségtelent, hogy a Hungary Helps Program működik. És megemlíti azt is, hogy ez valószínűleg jobb megoldás, mint beengedni a migránsokat, és ezzel óriási terheket róni az adott ország erőforrásaira és a szolgáltatásokra.

Forrás: 888.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb