Rasovszky nem csak aranyérmes, de arany szíve is van

Ahogy arról beszámoltunk, Rasovszky Kristóf győzött szombaton a nyílt vízi úszás öt kilométeres számában a dél-koreai vizes világbajnokságon. Az ifjú sportember azonban nem csak ezzel vívta ki az elismerést – tanúbizonyságát adta annak, hogy emberileg is „rendben van”.

A Nemzeti Sport tudósítása szerint a szombati sajtótájékoztató után egy brazil újságíró odalépett a magyar győzteshez, és elbeszélte neki Mohamed Ibrahim történetét, aki utolsóként ért célba az 5 km-es távon, 12 perccel világbajnokunk mögött. Az újságíró azt is elmondta Rasovszky Kristófnak, hogy a szudáni fiatelember hajnal háromkor érkezett meg a verseny helyszínére, miután egy éjszakai géppel jött, a jegyet peditg saját maga fizette – azért, hogy ott lehessen a világbajnokságon, hogy úszhasson azon a távon. 

A brazil megkérdezte Kristófot, hogy nem szólna-e két jó szót az afrikai sráchoz. „Persze” – válaszolta a magyar sportember, majd megkeresték Ibrahimot. Rasovszky azonban két jó szó helyett azzal kezdte, hogy a szudáni nyakába akasztotta az aranyérmét. 

„Emlékszel, mit mondtak az eligazításon? Aki itt elindul, és aki teljesíti a távot, az mind bajnok, helyezéstől függetlenül. Te is bajnok vagy!” – mondta Ibrahimnak, aki a Nemzeti Sport szerint szóhoz sem jutott a döbbenettől, de alighanem új értelmet nyert számára a verseny.

Mi pedig legyünk büszkék Rasovszky Kristófra, ne csak az aranyérméért, hanem az arany szívéért is.