Jogállamban a terroristáknak is vannak jogaik

Nagy vita alakult ki a momentumos Kerpel-Fronius Gábor és a PestiSrácos Pilhál Tamás között. A médium külön rovatban fejtegeti, ki-kinek az ellensége vagy ellenzéke.

A cikk írója bajban van a megfogalmazással, mivel nem tudja, hogyan nevezze azt az ellenzéket, amelynek tagjai véleménye szerint nem az ország érdekeiért fognak küzdeni Brüsszelben, hanem a kormányon való bosszúállást tennék általános gyakorlattá.

„Aki elpusztítandó ellenségként kezeli a törvényes magyar kormányt, aki szembemegy a kormányra szavazó többség akaratával, és aki bebörtönözné a kormánypárti újságírókat, az ne csodálkozzon, ha őt is – a kölcsönösség jegyében – ellenségnek tekintik” – írta Pilhál Tamás.

Ezt a helyzetet szokták „hideg polgárháborúnak” nevezni, ellenben a cikk írója szerint ez már közel sem nevezhető polgárháborúnak, mint inkább gerillaháborúnak. Ezzel a megnevezéssel próbálja érzékeltetni a szerző, hogy ez csupán a gerillatábor szemszögéből tűnik szabadságharcnak, viszont, akik elszenvedik a csapásaikat, terroristaként tekintenek rájuk.

Azonban „bármennyire is kedves lenne a szívünknek, hogy saját (törvényt és szabályt tagadó) eszközeikkel küzdjünk ellenük, jogállamban a terroristáknak is vannak jogaik” – fogalmaz a szerző, hozzátéve: legalább a politikai eszközök rendelkezésre állnak ebben a küzdelemben.

Forrás: Kiettemeg.pestisracok.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre