Középkori könyvégetés az interneten

Az S4C.News adta hírül angol nyelvű cikkre hivatkozva, hogy az internetes kereskedelmi vállalat egy szexuális kisebbség érzékenysége alapján levette a kínálatából Dr. Joseph Nicolosi pszichológus könyveit. Nicolosit a változásterápia atyjának tartja a szakma, aki munkáiban a Bibliára alapoz.

A cég ajánlatában számos más szerző hasonló témájú műve bennmaradt, Nicolosi mégis fekete listára került. Felmerül, miért éppen a Bibliát forrásként megjelölő író munkája verte ki a biztosítékot egy Rojo Alan nevű férfinél, aki kezdeményezte a könyv letiltását?

– Vajon a Biblia lesz-e a következő, amelynek megrendelését ilyen módon korlátozzák és teszik elérhetetlenné?

– teszi fel a kérdést az S4C.News cikkének szerzője.

– Az Amazon senki más véleményét nem tartotta olyan súlyúnak, hogy azt figyelembe vegye. A sikeresen kezelt emberek pozitív tapasztalatai teljesen mellékesnek bizonyultak. Az olvasók véleménye sem számított a cégnek. Elvégre ők dönthetnék el, hogy mit olvasnak szívesen, és mit nem annyira – tudtuk meg az S4C híradásából.

– Egy ilyen döntés előtt a legkevesebb az volna, ha politikai részrehajlás és múlt századi cenzúra nélkül mérlegelnék a kérdést. Ha jobban belegondolunk, a középkori könyvégetések nem sokban különböztek ettől, csupán ma mindez az interneten, elektronikus módon történik – írja az S4C az eredeti cikkre hivatkozva.

Forrás: S4C.News