Fontos a keresztény gyökerekhez való visszatérés

A Jövőnk a Magyar Emberekért (JME) és a Győri Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) „75 éves a kereszténydemokrácia" rendezvényén Harrach Péter frakcióvezető és Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő tartottak előadást a kereszténydemokrácia gyökereiről, a migránshelyzetről, az európai parlamenti választások eredményéről, valamint a jövőről globális, illetve magyar viszonylatban.

Forrás: IKSZ Győr

A beszélgetés fontos mondanivalója volt, hogy a Nyugat-Balkán integrációjára kiemelt figyelemmel kell tekinteni. Továbbra is kulcsfontosságú Magyarország számára, hogy az afrikai problémákat (keresztényüldözés, ivóvízhiány, szegénység) helyben kell kezelni, ezzel megelőzhető az illegális bevándorlás.

Juhász Hajnalka kiemelte, hogy az elmúlt években olyan programokat indítottak, amelyek keretében például afrikai diákoknak lehetősége nyílik Magyarországon tanulni a csepegtető gazdálkodást, majd a hasznos tudással visszatérhetnek hazájukba.

Forrás: IKSZ Győr

A beszélgetésen szó esett Európa iszlamizálódásáról is, amelyre az egyetlen válasz az európai kultúra védelme és a keresztény gyökerekhez való visszatérés, másfelől az illegális bevándorlás teljes felszámolása lehet. Juhász Hajnalka és Harrach Péter hangsúlyozták, nagy segítséget jelent a családtámogatási program, amely a munkaerőhiányra egy Európában még példa nélküli választ ad: magyar családokat támogat a bevándorlók helyett. A beszélgetés végén szó esett a klímapolitikáról és a természetvédelemről is, amely ugyancsak keresztény gyökerekhez vezethető vissza, így a KDNP is fenntartható klímapolitikát tűz zászlajára.

Forrás: IKSZ Győr

Iratkozzon fel hírlevelünkre