Bomba robbant egy szíriai templom előtt

Autóba rejtett robbanószerkezet lépet működésbe az észak-szíriai Qamishli város egyik temploma előtt. A merényletért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget.

A Russia Today helyi tudósítója szerint autóba rejtett pokolgép lépett működésbe Qamishli város szír ortodox egyházhoz tartozó Szűz Mária temploma előtt. A merényletet csütörtök délután hajtották végre a szír és örmény keresztények lakta Wasta negyedben, amikor a legnagyobb a forgalom a templom körüli bevásárló utcákban.

 

A támadás után a helyszínre több mentőautó is érkezett. A helyi tudósítások szerint négyen, köztük egy anya és lánya súlyosan megsérültek, állapotuk válságos.

Szíriában az Eufrátesz folyótól északra eső területek jelenleg az amerikaiakkal szövetséges kurd fegyveres csoportok ellenőrzése alatt állnak.

A kurd milíciák korábban az Iszlám Államtól foglalták vissza a területet, azonban a keresztény közösségek helyzete még mindig nem rendeződött. Sőt, a keresztények kivándorlása intenzívebb lett, miután a kurdok diszkriminatív intézkedéseket hoztak az általuk ellenőrzött tartományokban.

A szíriai háborús körülményeket kihasználva a kurdok demográfiai változást szeretnének ezeken a területeken, a keresztények és a muszlim arab őslakosság rovására.

Szerdán a szintén kurdok ellenőrizte és egykoron főként keresztények lakta Haszaka városban négy, Tal-Hajr városban három és Markada községben egy pokolgép robbant. A merényletsorozatban kilencen meghaltak és több mint tízen megsebesültek.

S4C.News – Kassab Adonis

forrás és kép: arabic.rt.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre