Flesch Tamás: A magyar főváros izgalmas és élhető

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint azok a turisták, akik már jártak Bécsben, Prágában és Budapesten is, hazánk fővárosát rangsorolják első helyre. Flesch Tamás a Magyar Hírlapnak adott interjújában kifejtette, akkor kap valós képet a turista, ha bepillanthat egy helyi lakos mindennapjaiba.

A szövetség elnöke a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltatási Központ július elsején elindult működését üdvözölte, mivel ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy a fehér gazdaság mellett egy egészséges versenyhelyzet alakulhasson ki, amely teljességgel a turizmus fejlődését szolgálja.

Az így felálló digitális rendszer a Magyar Turisztikai Ügynökség munkáját segíti, amely ezáltal naprakész információt kaphat arra nézve, milyen irányban határozzák meg a marketingkommunikációt. A 2020-as áfacsökkentéssel és a négy százalékos marketing hozzájárulással

egy komplex gazdaságélénkítő csomag lép életbe a turisztikai ágazatban.

Flesch Tamás a Szövetség munkájáról elmondta, egy olyan ötven éve működő, politikamentes szakmai érdek-képviseletről van szó, amely elősegíti a hatékony gazdasági és szabályozási környezet kialakulását. A jelenlegi tagság meghaladja az ötszázat. – A magyarországi szállodaipari szálláshelyek hatvanöt százalékát lefedik – mondta az elnök.

Budapestet illetően az interjúból kiderült, hogy a külföldi vendégéjszakák kétharmada a fővárosban csapódik le. Budapest éveken keresztül méltatlanul alul értékelt város volt, de mára a világ egyik legjobb városa. Legközvetlenebb versenytársaink a régióban értelemszerűen Bécs és Prága.

– Megkérdezünk olyan turistákat, akik mind a három városban jártak már. Egyértelműen Budapestet teszik az első helyre, ezt tapasztalatból mondom

– mutatott rá Flesch Tamás, aki ezt a jelenséget annak tudja be, hogy Budapest izgalmas és élhető. Nem egy kis ékszerdoboz, mint Prága, és nem egy túlzottan pedáns, steril város, mint Bécs.

A szövetség elnöke kifejtette: itt mindent lehet látni, hallani, érezni, nincs elrejtve a lakóközösség, nem kell sokat menni, hogy igazi életeket lásson egy turista, hogy belecsöppenjen a valóságba, és ne csak az Andrássy út butikjait nézhesse. Amellett, hogy ultramodern szuper dolgokat lehet látni, még látszanak a homlokzatokon az ötvenhatos sérülések, amelyek nyomot hagytak a városon.

– Csupa olyan helyzettel, látnivalóval és élménnyel találkozhatnak a külföldiek itt, amelyek kis izgalmat és érdekességet adnak hozzá a szokásos városnézéshez – mondta.

Budapest most kezd a helyére kerülni, oda ahova való, Európa egyik legfontosabb, legfelkapottabb fővárosa lett – összegezte Flesch Tamás. Szerinte a fővárosban zajló fejlesztésekkel – Liget Projekt, az Új Atlétikai Stadion – ez a tendencia tartósan fennáll majd.

Amíg Budapest meg tudja őrizni azt az arcát, amely által a turisták bepillantást nyerhetnek az itt élők mindennapjaiba, addig a minőségi időtöltés garantált, és a főváros vonzó lesz.

A teljes interjú itt olvasható.

Forrás: MH 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre