A többség nem szeretne főpolgármestert cserélni

A budapestiek ellenzik a főpolgármester-váltást, 51 százalékuk elégedett Tarlós István főpolgármester munkájával – derül ki a Nézőpont Intézet múlt héten készült reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Az MTI-hez hétfőn eljutatott felmérés szerint Tarlós Istvánra a budapestiek 46, Karácsony Gergelyre 38 százalékuk szavazna most vasárnap. A Nézőpont Intézet azt írta: a fővárosiak csupán 40 százaléka elégedetlen Tarlós István főpolgármester munkájával. Hozzátették: egy ellenzéki jelöltnek a hivatalban lévő főpolgármesterrel elégedett szavazókat szinte lehetetlen megnyernie a választás előtti 3 hónapban, különösen, ha többen is jelentkeznek a feladatra.

Emlékeztettek: a baloldal előválasztását ugyan Karácsony Gergely nyerte meg, de Puzsér Róbert (független) vagy Sermer Ádám (Liberálisok) személyében lesznek versenytársai az ellenzéki, elégedetlen szavazókért.

A Nézőpont Intézet szerint a baloldali főpolgármester-előválasztás ugyan megerősítette a zuglói polgármester hatalmi helyzetét az ellenzéki oldalon, de jottányit sem javított az esélyein.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 500 budapesti lakosság megkérdezésével készült július 2. és 5. között.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre