A lenácizott családvédelem a józan ész parancsa

A hazai ellenzék előszeretettel szörföl a nyugat-európai liberális sajtó farvizén. Épkézláb ötletük nincsen. Jobban érdekli őket a megszerezhető politikai pozíció. Bősz Anett csak ígérgeti a feminista mantrával átitatott ellencsomagját. A DK tervezetének pedig már senki sem hisz: ők már bizonyítottak ebben a kérdésben, és leszerepeltek. Nagy Ervin cikkét szemlézzük, amely a Magyar Hírlap oldalán jelent meg.

A nyugat-európai liberális sajtó a családvédelmi akcióterv életbe lépésekor azonnal elkezdte azt lenácizni, vészjósló gesztusok kíséretében. Természetesen a következetesen gyártott külföldi álhírek jól jönnek a hazai ellenzéki retorika alátámasztásához – írja cikkében Nagy Ervin.

– A kormány célja, hogy évről évre egyre könnyebb legyen a családalapítás Magyarországon – idézte a szerző Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárát, aki büszke arra, hogy részese lehet egy, a jövőnk szempontjából létfontosságú terv kidolgozásának.

Nagy Ervin szerint az államtitkár büszkeségén túl mindnyájan felemelhetjük a fejünket, hiszen az európai kereszténydemokraták követendő mintaként tekintenek a magyarok családvédelmi intézkedéseire. Az ellenzéki politikusainknak viszont erre a rácsodálkozásra sem futja. Őket az egymás között lebokszolandó pozícióik érdeklik.

Az „ellenzéki összevisszafogás” csak annyira képes, hogy azt kiabálja: ennél több kell. Ez viszont maximum azoknál a fiataloknál jön be, akik már nem tudják vagy nem emlékezhetnek arra, milyen is volt az élet idehaza mondjuk a Gyurcsány-kormány idején, amikor tragikusan megnyirbálták a családok támogatását.

– A Bősz Anett által beígért ellenzéki javaslatcsomag – amelyet a kormány családvédelmi programjának ellenpontjaként gondolt – máig nem látható. A liberálisok „feminista mantráját” azonban már megszokhattuk – írja Nagy Ervin.

A legnagyobb ellenzéki dobás szokás szerint a Gyurcsány-párttól érkezett. Először is meg sem szavazták az akciótervet, helyette inkább egy sajáttal rukkoltak elő. 

– A DK ebben azt követeli, hogy vonják vissza a túlóratörvényt, hosszabbítsák meg a kilakoltatási moratóriumot, számítson munkaviszonynak az otthonápolás, legalább ötven százalékkal emeljék meg a családi pótlékot, töltsék be az összes háziorvosi körzetet, az oktatás legyen nyitott, tárják ki a felsőoktatás kapuit, minden család számára legyen biztosított legalább a víz, az áram és a gáz minimuma. („Nem lesz gázáremelés” – emlékszünk még?) És hogy a kormány ne háborúzzon, mert háborúban nem születnek gyerekek. Hozzátéve azt, hogy szerintük az egész akcióterv csak kampányfogás. Talán inkább a tükör előtt kellene az utóbbit állítaniuk – idézi fel a Gyurcsány-csomag részleteit a cikk szerzője.

– Árulkodó tény, hogy minden ellenzéki szereplő boldog attól, hogy a melegjogok nagy liberális szószólói hétről hétre lenácizzák, vagy a hitleri Németország politikájához hasonlítják a családvédelmi akciótervet Európa-szerte – összegzi Nagy Ervin, aki cikke végén arra buzdít, hogy védjük meg magunkat, mert

a családvédelem nem politikai kérdés, hanem a józan ész parancsa.

Forrás: Magyar Hírlap

Iratkozzon fel hírlevelünkre