Erdő Péter: Éljük át újra Isten megújító szeretetét!

Az előző év jól bevált gyakorlatához hasonlóan idén is meghívnak mindenkit az Úrnapja ünnepének előestéjén meghirdetett világméretű szentségimádásra. Eddig már 556 helyszín csatlakozott.

Jézus – feltámadása után és mennybemenetele előtt – úgy búcsúzott el tanítványaitól, hogy elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt, és egyben megígérte, hogy velük lesz „minden nap, a világ végezetéig” – írja Erdő Péter bíboros a most szombati, éppen Úrnapjára eső, világméretű szentségimádás meghívójában.

A főpásztor üzenetében hangsúlyozza, Jézus Krisztus különlegesen is velünk van az Eucharisztia ünneplésében, az Oltáriszentségben. Erdő Péter arra buzdít mindenkit, hogy csatlakozzon ehhez a szép eseményhez, amely a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület következő állomása lehet.

– Éljük át újra Isten megújító szeretetét! – fogalmaz a bíboros, aki a mostani, számos más országra is kiterjedő szentségimádás mottóját magyarázva elmondta, Jézus a megéhezett tömeg láttán ezt mondja tanítványainak: Ti adjatok nekik enni! A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve erre hív minket Jézus. Enni adni az éhezőknek, de észrevenni azokat is, akiknek a lelke éhezik a szeretetre, Istenre.

Erdő Péter üzenetében kiemelte: az odaadott egy órányi imával is enyhíthető mások lelki éhsége, hiszen az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus az ő saját testét, önmagát, adta értünk.

Az úrnapi világméretű szentségimádáshoz itt lehet és kell regisztrálni.

Forrás: iec2020.hu