Borboly Csaba: Nyertünk!

Hosszú évek munkájának köszönhetően megoldódni látszik az egyik székelyföldi határvita. Azt ugyanis, hogy Neamț megye megpróbálta „bekebelezni” a Békás-szorost, nem tűrte Hargita Megye Tanácsa, ezért rábírta Gyergyószentmiklós korábbi polgármesterét, hogy együtt lépjenek fel jogi úton ellene. A peres ügyet tíz különböző bíróság tárgyalta, mivel újra meg újra elhelyezték az érzékenységre hivatkozva – mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– Köszönöm jogász kollégáimnak, hogy az elmúlt közel 10 év alatt, tíz tárgyaláson képviselték az ügyet, és nem adták fel a munkát, a reményt. A szívós, kitartó munka meghozta gyümölcsét, a mai alapfokú döntés elismeri, hogy Hargita megye részét képezi a vitatott terület, a határt jelző táblát pedig illegálisan helyezték bennebb a Gyilkos-tó üdülőtelep felé – hangsúlyozta a döntés kapcsán Borboly Csaba.

Forrás: www.maszol.ro

Hargita Megye Tanácsának elnöke fontosnak tartotta kiemelni, hogy ebben a határral kapcsolatos perben is a kitartó, alapos munka hozta meg az eredményt, nem a felesleges hangulat- és feszültségkeltés. Borboly Csaba szerint nagyon fontos az úzvölgyi események kapcsán is a hasonló magatartás, a következetes, alapos és kitartó munka. 

A küzdelmes előzményekről ITT olvashatnak.

– A provokációk, feszültségkeltések, fölösleges színpadi jelenetek helyett kérek mindenkit, hogy támogassa munkánkat, segítsen abban, hogy az úzvölgyi temető kapcsán is törvényszerűen járjunk el, és a törvények mentén nyerjük el igazunkat, bizonyítsuk be, hogy a terület Hargita megyéhez tartozik – tette hozzá Hargita Megye Tanácsának elnöke.

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/680751952395193/

Határvitákról bővebben ITT olvashatnak.

A Főtér cikke

Hargita Megye Tanácsa, Csíkszereda, 2019. június 13. 

'Fel a tetejéhez' gomb