KDNP: elismerést érdemel, hogy a pápa minden ember méltóságáért emel szót

A kisebbik kormánypárt közleménye szerint a KDNP számára iránymutató, amit a pápa az üldözött keresztényekről mondott és arról, hogy az üldözés „sokak szégyenteljes hallgatása közepette folyik”. Magyarország nem hallgat, de tesz is az üldözött keresztény közösségek védelméért – írták.

Hangsúlyozták, a pápa migrációval kapcsolatos megnyilatkozásai és a magyar nemzeti önvédelmi felelősség gyakorlása kiegészítik egymást: „Ő személyekről beszél, mi tömegekről”. Erre utalnak elhallgatott szavai:

„A hely, a munkalehetőség és az integrálás lehetséges mértéke határozza meg a befogadást, továbbá az, hogy az ne veszélyeztesse a helyi identitást.”

A zarándoklat kimozdulást jelent a megszokottból, útra kelést, és feltöltődést. Ebben a szellemben, zarándokként fogják hallgatni a szentatyát, aki egyházfőként és lelkipásztorként jön Csíksomlyóra – áll a KDNP közleményében.

„Örömmel várjuk Ferenc pápát Csíksomlyóra, a katolikus székelyek ősi kegyhelyére, az egyetemes magyarság legfontosabb zarándokhelyére. A Szentatyát a katolikus egyház fejének, Szent Péter apostol utódjának járó tisztelettel és szeretettel fogadjuk” – fogalmaztak.

(MTI)

'Fel a tetejéhez' gomb