A magyarok a keresztény Európa védelme mellett tették le a voksukat

A Fidesz-KDNP elsöprő erejű győzelme a tegnapi európai parlamenti választáson újfent bizonyítja, hogy a magyar emberek fontosnak tartják a keresztény kultúra védelmét és Európa biztonságát. A kontinensünket veszélyeztető tömeges migráció kapcsán a magyar kormány határozott és következetes álláspontot képvisel: a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni. Magyarország azért is támogatja az üldözött keresztény közösségeket, hogy a háborús pusztítás ellenére a szülőföldjükön maradhassanak, és emberhez méltó körülmények között láthassanak neki az újrakezdésnek.

Az európai parlamenti választás eredményének fényében erős felhatalmazást kapott a magyar kormány arra, hogy folytassa a migrációs politikáját, melynek alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni – válaszolta Azbej Tristan a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára Juhász Hajnalka KDNP-s országgyűlési képviselő kérdésére, az Országgyűlés hétfői ülésnapján. Azbej Tristan államtitkár szerint a Fidesz-KDNP sikere visszaigazolást jelent a kormány üldözött keresztények érdekében tett erőfeszítéseinek és a Hungary Helps Programnak is.

A Hungary Helps Program közelmúltbeli tevékenységét bemutatva, beszámolt az iraki kurdisztáni látogatásáról és a régióban megvalósult magyar támogatású projektekről. Ezek közé tartozik az Asszír Keleti Egyház Szent György templomának, és a Káld Katolikus Egyház Szűz Máriáról elnevezett erbíli iskolájának megépítése. Utóbbinak köszönhetően több száz gyermek tanulását tette lehetővé a kormány és a Magyar Katolikus Egyház. Azbej Tristan államtitkár fontosnak tartotta leszögezni: a magyar kormány az üldözött keresztények hangjaként és zászlóvivőjeként jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a politikai korrektség falait áttörve egyáltalán beszélni lehessen a keresztényüldözésről, arról, hogy világszerte 245 millió embert üldöznek keresztény hite miatt. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország üldözött keresztények irányában tett erőfeszítéseit Donald Trump amerikai elnök is elismerte az Orbán Viktor miniszterelnökkel való washingtoni találkozóján.

Kisgyermekes apakánt az államtitkár egyúttal köszönetet mondott a magyar embereknek, hogy épp a gyermeknapon tartott választáson járultak hozzá ahhoz, hogy a magyar kormány még erősebben tudja érvényesíteni a nemzeti érdekeinket Brüsszelben. Megjegyezte, hogy ezzel a felhatalmazással a kormány továbbra is azért dolgozik majd, hogy egy biztonságos Európát építhessen gyermekeink számára.

Iratkozzon fel hírlevelünkre