Szlovén lap: szándékosan járatják le Orbán Viktort

A Demokracija nevű szlovén hetilap hívta fel a figyelmet arra, hogy az Európai Parlamenti választások előtt nem csak kritikus és negatív, hanem félrevezető és álhíreket tartalmazó sajtócikkek is jelentek meg Magyarországról. Különösen Orbán Viktor magyar kormányfőről és politikájáról.

Úgy tűnik, a politikának tényleg nincsenek szabályai.

Az eset nem új keletű. Hasonló jelenség borzolja az amerikai közvélemény kedélyeit is. Ott a „Facebook-botrányként” elhíresült állítólagos orosz álhírek terjesztése jelentette és talán jelenti a főbb problémát – a különböző social media oldalakon. A szlovén lap szerint Orbán Viktor kapcsán más jellegű a probléma.

A Demokracija példaként Orbán 2014-es, NGO-k külföldi finanszírozásáról szóló beszédét hozza fel, amelyet a nemzetközi sajtó a magyar kormányfőt bírálva, diktátornak minősítve, szándékosan rosszul értelmezett. A hetilap szerint a félrevezető sajtócikkeket, álhíreket elsősorban a baloldali politikai erők terjesztik. Arra sajnos nem tér ki a lap, hogy kik lehetnek a megbízók, ki tartja össze a határokon átívelő akaratot, és mindezt ki finanszírozza.

Forrás: www.demokracija.si

Iratkozzon fel hírlevelünkre