Timmermans letiltatta a róla készült videót

Érdekes videóval rukkoltak elő a holland szocialisták, amelyet a baloldal európai csúcsjelöltje cenzúrázott.

Nem mindennapi dolog történt a minap. Frans Timmermansról, az európai szocialisták csúcsjelöltjéről – aki e minőségében a néppárti Manfred Weber kihívója – a holland Szocialista Párt egy 3 perces kampányfilmet tett közzé, ám „Hans Brusselmans” nem bírta a kritikát. Eltávolíttatta a videót. https://www.youtube.com/watch?v=lBkOKd1MbGY

Micsoda mázli, hogy megszereztük a felvétel leiratát!

A kampányfilm cselekménye egyébként nem volt túl bonyolult. Egy Timmermansra hasonlító férfi kiszáll egy autóból, megérkezik egy nagy házba, ahol a falon Junckert és Verhofstadtot ábrázoló képek lógnak. Az úriember először elégeti a referendumok eredményeit, majd játéktankokkal játszik, végül nekiáll egy narancssárga tortát megenni, ami után a többi, országzászlókkal ellátott torta következik. Közben az Örömóda zenéje szól.

 

„Ez? Ez itt Hans. Hans Brusselmans. Hans egy európai szuperállamot akar. Egy nagy és hatalmas Brüsszelt. Ami egész Európát uralja. Nagy, nagyobb, legnagyobb.  Ez Hans mottója. Miért hagynánk, hogy a csőcselék maga döntsön? Még akkor is, amikor a franciák és a hollandok elutasítják az alkotmányát, Hans a Brüsszelben lévő haverjaival megtalálja a módját annak, hogy azt átnyomja. Más csomagolás, más név. Ugyanaz a tartalom. Ez Hans.

Mi Brüsszelben tudjuk, hogy mi a legjobb nekik, mondja Hans. Egyetlen út van: többet, nagyobbat, és mindent Brüsszelnek.

Csőcselék a kispolgári követeléseikkel. Több nyugdíj, több ellátás. Valójában mindannyian akarunk valamit. A népet meg kell nevelni, és helyre kell tenni. Ha szükséges, Hans bedobja a háborút is. Hans és a haverjai 30.000 eurót tesznek zsebre. Havonta. Ez nagyszerű, nem? Ő többet akar. Többet! De Hans ezt nem a morzsákért teszi. Hans Hollandiát akarja elnyelni. Állítsuk meg az európai elitet! Ne engedjük, hogy felfalja Hollandiát. Ne hagyjuk, hogy Brüsszel legyen a főnök. Szavazzon május 23-én a Szocialista Pártra.”

 

A filmre igen vegyes reakciók érkeztek, még a Szocialista Párton belül is megoszlottak a vélemények. Mindazonáltal a párt elnöke, Ron Meyer úgy nyilatkozott, érti, hogy az emberek Timmermans-ra való utalást látnak a filmben, míg ők

 

„ugyanúgy belelátják Junckert, Sophie in ’t Veld-et, Rob Jettent és az egész eurofil társaságot”.

 

Forrás: Youtube.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre