Tordai Bence képződménynek nevezte az Országos Bírósági Hivatal elnök asszonyát

A Párbeszéd nem határolódik el a politikusától.

A botrányos viselkedéséről híres Tordai Bence ismét túlment egy határon. Tordai, akiről megírtuk, hogy a nemzeti ünnepet sem tiszteli, most az Országos Bírósági Hivatal elnök asszonyával szemben volt tiszteletlen.

Tordai Bencét és Harangozó Tamást az ATV Egyenes beszéd című műsorában kérdezték az Országos Bírósági Hivatallal kapcsolatos történésekről. Rónai Egon a műsor elején megkérdezte a Párbeszéd képviselőjét, hogy érti-e, pontosan mi történik, ugyanis ő nem jogász, ellentétben Harangozóval. Tordai ekkor azt válaszolta, érti, a jók és a gonoszok harcáról van szó, majd “képződménynek” nevezte az Országos Bírósági Hivatal elnök asszonyát. A mellette ülő Harangozó Tamás nem tiltakozott a megnevezés ellen. 

Rónai: Érti ezt a történetet, ezt a Handó Tündével kapcsolatos bizonyos bírók által megfogalmazott ellenvetést, hogy ez hogyan van? Azért kérdezem önt, mert nem jogász, egy jogász ebben nyilván ezt sokkal jobban átlátja.
Tordai Bence: Nem szeretek dicsekedni, de legalább a szövegértésem viszonylag jó, tehát amikor már a közleményt olvasom, az érthető nekem mint laikusnak, nyilván Tamás jobban tudja…
Rónai: De igazából mit szűr le belőle, mi itt a baj?
Tordai Bence: Hát a jók és a gonoszok harca, van ez a Handó Tünde nevű képződmény, aki ugye…
Rónai: Na! Egy hölgyről beszélünk.
Tordai Bence: Ja, akkor nevű hölgy, akinek a kinevezésekor már jeleztük, hogy az legalábbis problémás, hogyha az elvileg független igazságszolgáltatás élére egy fideszes EP-képviselőnek a felesége kerül, tehát ez mondjuk nem szerencsés látszatot kelt most. 

A Magyar Nemzet megpróbálta megszólaltatni Szabó Tímeát az ügyben, de ő – mint írták – nem volt hajlandó Tordai viselkedését véleményezni. A Párbeszéd sajtóosztálya viszont reagált. Azt írták, “a Párbeszéd – nemétől függetlenül – mindenkit a tettei alapján ítél meg. Handó Tünde eddigi tevékenysége alapján egyértelmű: a Fidesz megrendelésére, törvénytelen eszközökkel próbálja felszámolni a bírói függetlenséget, lerombolni a magyar jogállamiság maradékát is. Handó Tünde nem mint személy, hanem mint egy közjogi tisztség betöltője került megítélésre, márpedig ebben a minőségében ő valóban az Orbán-rezsim katonája, a Fidesz politikai kreatúrája, Tordai Bence pedig éppen erre utalt”. 

A patkányozás után persze már meg sem lepődünk. 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre