Kaliforniában új szexuális felvilágosítás-rendszert fogadtak el – tömegek lázonganak ellene

Kalifornia oktatási minisztériuma egy erősen megkérdőjelezhető szexuális felvilágosítás-rendszert szavazott meg az általános- és középiskolák számára, a szülők tiltakozása ellenére.

Kétszáz fős tüntetést szerveztek Kaliforniában szerdán, amikor az új állami felvilágosítási módszer megszavazása volt napirenden – jelenti a Fox News.

Az új rendszerben a tanároknak beszélniük kell az általános iskolák tanulóival a transzgender identitásról is, a középiskolásokkal pedig a maszturbációról.

A legtöbb vitát kiváltó pont, hogy egy új “tankönyvet” szerettek volna elérhetővé tenni a tanárok számára forrásként. A S.E.X.: The All-You-Need-to-Know Sexuality Guide to Get You Through Your Teens and Twenties című könyv többek közt

részletes leírást ad az anális szexről, lekötözős közösülésről, és a jó érzésű szülők, tanárok, de más polgárok által is erkölcsileg és sok egyéb szempontból erősen megkérdőjelezhető erotikus tevékenységről.

Ezt a könyvet azonban, néhány másikkal együtt visszavonta a minisztérium, köszönhetően a felvetést követő tömeges tiltakozásnak.

“Fontos megjegyezni, hogy nem könyveket akarunk betiltani. Nem mondjuk azt, hogy a könyvek rosszak lennének. Az eltávolításuk azonban segíthet elkerülni azt a félreértést, hogy Kalifornia kötelezővé akarja tenni a használatukat” – fejtette ki véleményét Feliza Ortiz-Licon, oktatásügyi miniszter.

A California Family Council (Kalifornia egyik legnagyobb családokat támogató és védő szervezete) csütörtökön egy Facebook-bejegyzésben megvetendőnek tartotta a szavazás eredményét:

“amit a kaliforniai kormány vezetői tettek, megvetésre méltó, a szülőknek pedig fel kell kelniük, hogy megvédjék gyermekeiket az erkölcsileg romlott állami tervektől, amit az iskolákra akarnak rányomni.”

Mások azonban fontosnak tartják azokat az információkat, amelyet az új felvilágosítási rendszer keretén belül át kívánnak adni.

“Kritikus pont, hogy a tanulók egészségügyileg és tudományosan pontos, és elfogulatlan információt kapjanak az egészségükről, testükről, hogy a legjobb döntéseket tudják majd meghozni, hogyan óvják meg egészségüket.”

– nyilatkozta Michele McNutt, az Orange County nővére a Sacramento Beenek. Kiemelte, hogy a fiatalabb korosztály ennek segítségével egészséges kapcsolatokról tanulhat, valamint módszerekről, ahogy olyan társaikhoz viszonyulhatnak, akik esetleg mások, mint ők.

Bár az újonnan elfogadott rendszer nem tesz semmit kötelezővé, néhány tanár az aggodalmát fejezte ki ezzel kapcsolatban, hogy olyan dolgokat kell mégis tanítaniuk, amely ellenkezik a nézeteikkel.

“A tanárok félnek, hogy a lelkiismeretük ellen való dolgok tanítására lesznek rákényszerítve, hogy nembináris kifejezéseket kell használniuk, különben elvesztik az állásukat”- közölte Brenda Lebsack, a Santa Ana Unified tanára.

Varga Gergő Zoltán

Kép forrása: National Secular Society

Iratkozzon fel hírlevelünkre