Egyetértés a történelmi egyházak között

A katolikus, a református, valamint az evangélikus egyház püspökei közös egyeztetésükön fontosnak tartották a gyerekvállalási kedv ösztönzésére, a családok anyagi biztonságának megerősítésére és a családi élet megbecsülésének növelésére irányuló kormányzati igyekezetet.

A tanácskozáson hangsúlyozták: a társadalom alapegysége a család – keresztyén meggyőződés szerint az emberi élet teljességét családban lehet megélni.

A 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra Erdő Péter meghívta a testvéregyházak képviselőit. Az egység útján tett lépésnek mondható, hogy a protestáns felekezetek is az úrvacsora tematikáját helyezték a következő év fókuszába.

Kiemelték a cigánypasztoráció fontosságát a magyar társadalomban. A roma szakkollégiumokból kikerülő diákok eredményesen tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke örömének adott hangot amiatt, hogy a római katolikus, illetve az evangélikus egyház vezetői elfogadták a meghívást, és a május 18-i Magyar Református Egység Napján együtt ünnepelnek majd a reformátusokkal – tájékoztatott a május 8-i összejövetelről a reformatus.hu.

Forrás és fotó: reformatus.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre