Cseh Katka azt hiszi, hogy újraindul a kormány Mire készül Brüsszel? kampánya

Hónapokkal ezelőtti levelet állított be teljesen frissként a politikus.

Elképzelhető, hogy Cseh Katka március óta nem nyitotta ki a postaládáját, hiszen a minap posztolt egy képet a Facebookjára, amelyben azt írja: „Tegnap este levelet kaptam Orbán Viktortól. Újraindult az a kampány, amely pár hónapja végleg kiborította az Európai Néppártot, és ami miatt szégyenpadra ültették Magyarországot.”

A Népszavának persze minden kritika nélkül sikerült átvennie a hírt: „Cseh Katalin tegnap este levelet kapott Orbán Viktortól. A levél tartalma alapján újraindul a kampány, ami konfliktust okozott a Néppárt és a Fidesz között.”

Csakhogy a kampány nem indult újra… a kampányok indulásáról a kormány minden egyes alkalommal tájékoztatni szokta a nyilvánosságot. Csupán annyi történt, hogy Cseh Katalin két hónapja nem nyitotta ki a postaládáját, és rácsodálkozott a réges-régen kézbesített levélre.

Ha tehát a Kedves Olvasó levelet írna Katkának, azt semmiképpen ne papíralapon tegye, hiszen így előfordulhat, hogy nem értesül időben annak tartalmáról.

Sőt, így már értjük azt is, miért kaphatott a Momentum ÁSZ-bírságot korábban. A költségvetési támogatás blokkolására ugyanis azért került sor, mert az ÁSZ állítása szerint az ellenőrök hiába keresték fel a két párt közhiteles nyilvántartásban rögzített székhelyét többször is, ott nem voltak elérhetőek. A Momentum akkor tagadta ezeket a vádakat, de a valóság, úgy tűnik, nagyon mást mutat.

Megértjük, hogy a Momentum XXI. századi pártnak vallja magát, de egyszer-kétszer talán mégis érdemes lenne kinyitni azt a postaládát.

Iratkozzon fel hírlevelünkre