Az EP-választás mindenképpen átrajzolja a politikai berendezkedést

Juhász Hajnalka, Magyarország humanitárius segítségnyújtása nemzetközi kapcsolatainak fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa, a KDNP országgyűlési képviselője a Karc FM-nek adott interjújában kifejtette, a május 26-i választások át fogják rajzolni Európa politikai berendezkedését.

A miniszteri biztos rámutatott, a miniszterelnök jelenlegi találkozóinak jellemzői: a keresztény gyökerekhez történő visszanyúlás, a migráció és a határvédelem kérdésköre, a tagállamiság kérdése nemzetállamként és az unió jövőjének kialakítása, valamint a helyben való segítségnyújtás felvállalása a Hungary Helps Programon keresztül.

Az átrajzolódó politikai berendezkedésű Európában fontos az Olaszországgal és az USA-val kialakuló szövetség. Az olaszokkal a határvédelem köt össze bennünket, Amerika pedig ugyanebben a kérdésben azért érdekes a magyarok számára, mert nemzetállami felfogást képvisel – mondta Juhász Hajnalka.

A helybe vitt segítségnyújtás magyar szemlélete miatt nagyon hamar nyitott felénk Washington – emlékeztetett a miniszteri biztos. Kiemelte, Magyarország a NATO tekintetében elkötelezett, az ukrán helyzet megoldásában pedig minden lépést megtett.

A teljes beszélgetés itt olvasható.

Forrás és fotó: kdnp.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre