Közszolgálati és rendvédelmi napot szervez a Csodák Palotája

Közszolgálati és rendvédelmi nap lesz a Csodák Palotájában május 8-án – mondta az intézmény ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán kedden.

A tavalyi Csopa Tűzoltónap sikerén felbuzdulva idén olyan szervezeteket, intézményeket, testületeket és egyesületeket mutatnak be, amelyekkel a gyermekek nap mint nap találkoznak, de viszonylag keveset tudnak működésükről – tette hozzá Mizda Katalin.

Paszternák András, a Csodák Palotája tudománykommunikációs vezetője azt mondta, hogy a rendezvényen 15 szakmai partner – többek között a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma, a Rendőrmúzeum, a Kresz Géza Mentőmúzeum, az Országos Meteorológiai Szolgálat – 80 munkatársa lesz jelen, akik interaktív standoknál nyújtanak betekintést munkájukba. Az óvodások, általános és középiskolások ismeretterjesztő előadásokon is részt vehetnek és kipróbálhatják a Csodák Palotája 250 interaktív eszközét – fűzte hozzá.

A rendezvényen részt vesz a tavaly alakult Nemzeti Népegészségügyi Központ is, amelynek munkatársai bemutatják a víz- és légszennyezettség mérésének folyamatát – ismertette Paszternák András.

MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre