Demokrata politikus: „Vannak gyerekek, akiket nem akarnak. Szóval vagy most öljük meg őket vagy később”

Miután magzatok megölésére sarkallt, nyomdafestéket nem tűrő módon sértette meg Donald Trump elnök legidősebb fiát is.

Hatalmas visszhangot keltett az Egyesült Államokban egy alabamai demokrata párti képviselő megnyilvánulása – írta meg az S4C.News. John Rogers az állam törvényhozásában, az egyik legszigorúbb szövegezésű abortusztörvény vitája során úgy fogalmazott:

„Vannak gyerekek, akiket nem akarnak. Szóval vagy most öljük meg őket vagy később.

Ott vannak azok a gyerekek, akik úgy jönnek a világra, hogy nem akarják, nem szeretik őket, aztán a végén a villamosszékbe küldik őket. Vagyis vagy most öljük meg őket, vagy majd később. De a lényeg, azt gondolom, hogy az, hogy nem nekünk kellene meghozni ezt a döntést.”

A botrányos megjegyzés körbejárta az amerikai sajtót, állami és szövetségi szinten politizáló republikánusok egymás után illették éles kritikával az elhangzottakat.

Az ügyben véleményt nyilvánított az elnök legidősebb fia is. Donald Trump Jr. Twitter-bejegyzésében azt írta, a megnyilatkozás gyomorforgató, majd arra szólította fel a demokrata elnökjelölt-aspiránsok egyre népesebb táborát, hogy foglaljanak állást Rogers szavaival kapcsolatosan. 

Az alabamai politikus egy helyi televíziónak adott interjújában reagált az ifjabbik Trump szavaira. A megnyilatkozás ismét botrányosra sikerült: a demokrata politikus szerint az Egyesült Államok elnökének fia „retardált” és „bolond”, mindenki jobban járt volna, ha „abortálta volna saját magát”.

„Az a tény, hogy ő a világon van, önmagában egy nagyon jó indok az abortuszjogok mellett… Mindig tudtam, hogy valami nem stimmel azzal a fiúval, csak rá kell nézni, és látja az ember, hogy baj van vele” – fogalmazott a liberális politikus. 

Az S4C.News magyar nyelvű kommentárjában felhívta a figyelmet arra is, hogy Rogers szenátor kimondta a szót, melynek hallatára az abortuszt pártolók minimum felvilágosult fintorral szoktak reagálni: „megölni”.

 

Forrás: S4C.News, The Washington Post, NPR.org, WVTM.

Kép: YouTube

Iratkozzon fel hírlevelünkre