Tarlós: 1,6 milliárddal több fejlesztési forrással számolhatnak a kerékpárosok

Bővült a Mol BuBi (Budapest Bicikli) rendszere, szélesedett a kerékpárutak hálózata, támogatást kap a Bringázz a munkába! akció.

A főváros újabb 800 millió forintot különített el költségvetéséből kerékpáros-fejlesztésekre, amihez az állam még 800 milliót ad. Az 1,6 milliárd forintból megkezdődhet az EuroVelo nemzetközi kerékpárutak fejlesztésének első üteme – jelentette be a főpolgármester hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Tarlós István (Fidesz-KDNP) azt mondta: az utóbbi tíz évben a korábbinál lényegesen nagyobb a kerékpáros-fejlesztések volumene. Bővült a Mol BuBi (Budapest Bicikli) rendszere, szélesedett a kerékpárutak hálózata, támogatást kap a Bringázz a munkába! akció – sorolta. A legfontosabbnak azt nevezte, hogy együttműködési megállapodást írtak alá a Magyar Kerékpárosklubbal.

A május 6-31. között zajló Bringázz a munkába! kampány sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitóján az V. kerületi Kálvin Center előtt – MTI/Szigetváry Zsolt

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte: az autósok érdeke is, hogy többen kerékpározzanak, mert így kevesebb lesz a dugó.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos beszél a Bringázz a munkába! kampány megnyitóján – MTI/Szigetváry Zsolt

MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre