Premier League: thriller volt a javából

Ritkán írunk fociról, ám, amit a 2018/19-es idényben a Premier League mezőnye produkál, az valóban figyelemre méltó. Kezdjük azzal, hogy az utolsó előtti fordulóban jártunk még pénteken, és 3 helyen folyt a verseny a tabellán!

  • Az első helyért a Liverpool és a Manchester City harcol;
  • a Bajnokok Ligája helyezést jelentő további két helyért (3-4.) pedig négy csapat is nagy küzdelemben állt, sorrendben: Tottenham Hotspur, Chelsea, Arsenal, Manchester United;
  • az utolsó még bennmaradást jelentő 17. helyért pedig a Cardiff City és a Brighton harcoltak egymással.

 (Bővebben itt.)

Az utolsó előtti fordulóban azonban szinte senkinek sem sikerült nyernie, azok közül, akiknek tényleg szükségük lett volna rá. Szegény Cardiff City a fiaskójával például a kiesésével fizetett meg, pedig a Brighton sem tudott nyerni. Igaz, a dél-angol kis csapat az Arsenallal játszott bravúr döntetlent, amelyet így teljesen lenullázott. Megfosztva az Arsenalt a BL-indulástól. Miért?

Hiába kapott ki zsinórban kétszer az ősi rivális Tottenham, az Arsenalt még így is meg fogja előzni. Bár némi matematikai esély azért még van.

Persze ehhez az is kellett, hogy a Manchester United négy mérkőzésen is képtelen legyen győzni. Azt hihetnénk, hogy a nevető – ezúttal – negyedik csapat a Chelsea rászolgált az eredményeire, vagyis, hogy bebiztosította az utolsó forduló előtt a BL indulását a következő idényben. Ám ez nem teljesen igaz. Hiszen a Chelsea is közel egy hónap után tudott csak győzni. Nem véletlenül terjedt el a neten az alábbi kép.

Ami a bajnoki címért vívott ádáz hajrát illeti, a Liverpool tett egy nagy lépést tegnap a Newcastle legyőzésével, ám közben elvesztette legjobbját, Mo Salaht, akit hordágyon vittek le. Ráadásul, ha kedden a Manchester City otthon le tudja győzni a Leicester Cityt, gyakorlatilag a zsebében érezheti a sorozatban második bajnoki címét. Nehezítő körülményt jelenthet egy bizonyos Brendan Rodgers, aki épp a Liverpool volt edzője, és jelenleg a Leicestert irányítja.  

Az utolsó fordulót május 12-én, vasárnap tartják.

Forrás: premierleague.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre