Huszárfőhadnagy az egyik felvidéki magyar EP-képviselő

Itt van a nyakunkon az Európai Parlamenti választás – Magyarországon május 26., Szlovákiában május 25. – és természetesen a csapból is csak ez folyik. Nagyon úgy tűnik, hogy máris van egy győztesünk. Habár Európa még nem választott, egy fiatal felvidéki politikus a Magyar Közösség Pártja (MKP) színeiben megcsinálta a legszerethetőbb EP-kampányvideót.

„Tisztelegve az 1848-49-es szabadságharc hősei előtt” lóháton kéri az embereket, hogy menjenek el szavazni.

Tárnok Balázs – Huszáros lendülettel az Európai Parlamentbe!

Huszáros lendülettel az Európai Parlamentbe!🇭🇺🇪🇺#válaszdazMKPt #karikázda4est

Közzétette: Tárnok Balázs – 2019. május 5., vasárnap

 

Tárnok Balázs arra kéri az embereket, hogy a bizonytalanság helyett lépjenek a hagyományok által kikövezett régi útra. Igaz, mondanivalója sokban nem tér el a Magyarországon általános kommunikációtól, ám kevés kisebbségi politikus mer lóháton, huszárfőhadnagyként politizálni, miközben országában jelenleg is a nemzeti kisebbségek himnuszainak betiltásán fáradoznak.

Nagyon úgy tűnik, nem lesz Soros embere. Nem fogja a bevándorlást támogatni.

Tárnok civilben eddig a Rákóczi Szövetség alelnöke volt, és jogászként olyan ügyeken dolgozott, mint a Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés, vagy a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezése. Utóbbi előmozdítása az Európai Unió kohéziós politikájának megreformálását jelentené a nemzeti kisebbségek által lakott régiók kapcsán – azok kiemelt európai uniós támogatásával.

A himnusztörvényről szóló írásukat itt érheti el.

Forrás: mkp.sk