Kiszelly: Bizonyos kérdésekben hasonlóan vélekedik Donald Trump és Orbán Viktor

Kiszelly Zoltán politológus szerint Donald Trump amerikai elnök fel szeretné értékelni Magyarországot és Orbán Viktor miniszterelnök politikáját az európai parlamenti (EP-) választások előtt a május 13-i találkozóval.

A XXI. Század Intézet regionális igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornán elmondta: ennek egyik oka, hogy a magyar politika olyan megoldásokat – határkerítés, családtámogatások – kínál, amelyek beváltak, a másik pedig, hogy Donald Trump és Orbán Viktor hasonlóan vélekedik bizonyos kérdésekben.

Mindketten politikai megoldásokat keresnek, nem akarják, hogy NGO-k vagy nemzetközi szervezetek mondják meg, mi történjen a világpolitikában, országaikban kikkel éljenek együtt és milyen szabályokat hozzanak.

A migrációt mindketten komoly veszélynek látják saját nemzetük jóléte és gyarapodása szempontjából, közös pont továbbá a terrorizmus elleni harc is – sorolta Kiszelly Zoltán.

A politológus kitért arra is: Donald Trump és Orbán Viktor május 13-i találkozóján fegyvervásárlásról is szó lehet, Magyarország ugyanis a legmodernebb megvásárolható fegyverekben érdekelt védelme biztosításáért és a NATO-n belüli nagyobb szerepvállalásáért.

Forrás: MTI Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo 

Iratkozzon fel hírlevelünkre