Frivaldszky: a biológiai tényeken nem változtat a tolerancia jegyében romboló ideológia

Férfinak és nőnek vagyunk teremtve, és ez a két nem együtt adja emberi mivoltunk alapját. Az ő egységükből, együttműködésükből születik egy új ember, a természet körforgásába bekapcsolódva.

„A másság tolerálása” adu ász kifejezés a politikailag korrektnek látszani igyekvő nyugati kultúrákban – írta a Képmás internetes kiadásában megjelent cikkében Frivaldszky Edit, majd feltette a kérdést arra vonatkozóan, vajon meddig tart a másság elfogadása. 

Ha megengedőbbek is vagyunk, az már nem fogadható el, ha tőlünk elvárják, hogy mindenhez tapsoljunk, és mi is érezzük azt, amit “ők”, és viselkedjünk is az elvárásaiknak megfelelően. A másság tolerálása addig tart, amíg az én gondolkodásomat és világképemet is tolerálják. Persze ez utóbbi hiánycikk neoliberális oldalon. 

Férfinak és nőnek vagyunk teremtve, és ez a két nem együtt adja emberi mivoltunk alapját – szögezi le Frivaldszky, kiegészítve azzal, hogy az ő egységükből, együttműködésükből születik egy új ember, a természet körforgásába bekapcsolódva. Következésképpen, aki ebben nem akar részt venni, nem így gondolja, az nem tud bekapcsolódni a természet rendjébe.

Ha férfinak érzem magam, férfi vagyok, ha nőnek, akkor nő? Ha valami másnak, akkor valami más? Ez a világméretű jelenség beláthatatlan útra tereli az emberiséget

– jegyzi meg teljes joggal. Frivaldszky Edit hangsúlyozza: minden egyes sejtünkbe bele van írva nemi hovatartozásunk. Ezeken a biológiai tényeken nem változtat a tolerancia jegyében romboló ideológia. 

Írása ide kattintva olvasható.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre