Így teríts idén húsvétkor!

Húsvét alkalmával többen törekednek arra, hogy az ünnep a környezetükben is megjelenjen, így a tojásfestés és „nyuszifa” díszítés mellett különböző dekorációs elemekkel is igyekeznek egyedivé varázsolni otthonukat.

Nem csak a „nyuszifa” díszítésével vagy tojásfestéssel hangolódhatunk a húsvétra, az ünnepet feldobhatjuk különböző asztaldíszekkel, terítékekkel, amely köré leülhet a család sonkázni. Most erre mutatunk néhány jópofa tippet.

Répa az asztalon

Talán szokatlan, hogy a répát nem a húslevesbe, hanem vázába tesszük, de húsvétkor igazán egyedivé tehetjük otthonunkat, ha virággal kiegészítve, dekorációs elemként használjuk fel a zöldséget.

 

Virágok a plafonról

Aki merészet álmodik, nem az asztalra helyez szebbnél-szebb tavaszi virágokat, hanem a plafonról lógatja le.

 

Ültetőkártya tojásból

Általában nagyobb ünnepélyeken, bálokon vagy esküvőkön szoktak ültetőkártyát alkalmazni. A családi asztalnál rendszerint erre nincsen szükség, de igazán izgalmassá teheti az egyszerű terítéket is, ha így jelöljük ki az ülésrendet.

 

Virágok mindenhol

Még a tányéron is! Nem csak vázákba, hanem tálaláskor, a tányérokra is helyezhetünk 1-1 szál tavaszi virágot, amivel biztosan mosolyt csalunk szeretteink arcára.

 

Tojások a vázában

A húsvéti tojások egy átlátszó vázában önmagukban is jól mutatnak, de virággal kiegészítve még különlegesebb hatást érhetünk el. Legyen az színes, egyszínű vagy egy szín több árnyalata, bármelyik variációt választjuk, mindenképpen egyedi díszt készíthetünk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre