Az Azonnali.hu újságírója szerint igenis szép a lángoló Notre-Dame

„Hogy a francba ne lehetne szép egy lángoló épület?” – teszi fel a kérdést.

Hétfőn megírtuk, hogy az Azonnali.hu stábja a portál Facebook-oldalán azt írta: szépnek tartja a lángoló Notre-Dame látványát. A kommentelők felháborodtak, és többen „kikövették” az Azonnali Facebook-oldalát. 

Az Azonnali.hu-nak azonban semmi sem elég. Kedden újabb cikkel jelentkeztek ugyanis, amelyben lényegében azt írták, a hiba nem az ő készülékükben keresendő, szerintük a kommentelőkkel van a baj. A cikk szerzője, Pintér Bence azzal a felütéssel kezdte értekezését: „Aki szerint csak az lehet szép, ami jó, és az nem, ami borzalmas, az vagy visszautazott kétszáz évet az időben, vagy elkapta a jóemberkedés a virtuális gyászszertartás hevében”. 

A tegnapi kiírást Pintér fenntartja, sőt továbbmegy, hiszen leírja: manapság a borzalmas dolgok is gyönyörködtetnek. Nem tudjuk, hogy Pintér Bence elmebeteg-e, amiért őt a borzalmas dolgok is gyönyörködtetik, de magunkról elmondhatjuk, hogy vele ellentétben ránk ez nem igaz. 

„Ahogy tehát lehet szép verset írni egy tetemről, csodálatos fotót készíteni egy fejbelőtt emberről vagy levágott lábú békáról, ugyanúgy simán lehet szépnek találni azokat a képeket, amelyeken lángol a Notre-Dame (…) – írja Pintér, és sorra hozza a példákat: Robert Capa A milicista halála című képe, Charles Baudelaire, Munkácsy Krisztus-trilógiája. 

Ezek után mi is csak annyit javasolnánk az Azonnali olvasóinak: felejtsék el, hogy ez az oldal valaha is létezett, és keressenek maguknak olyat, amely nem űz tréfát egy tragédiából. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre