Gigászi életpárti hirdetőtáblát pakoltak ki a Times Square felhőkarcolójára

A Students for Life of America (SFLA) nevű életpárti diákszövetség tagjai egy megkerülhetetlenül nagy videós hirdetésre fizettek be a Times Square egyik felhőkarcolójának oldalára. A New Yorkban elharapózó, szélsőségesen abortuszpárti nézetek ellen keltek fel.

A hirdetés három napig lesz látható a táblán. Ez idő alatt fogják megrendezni a városban a diákszövetség éves gálaeseményét is.

Az idei gálának az “Arra hívtak, hogy fényt hozzunk a sötétségbe” címet adták, melyet szándékosan egy olyan államban rendeznek meg, ahol nemrégiben legalizálták a születés pillanatáig elvégezhető abortusz lehetőségét, jelenti a The Christian Post.

A törvényt a magát kereszténynek valló Andrew Cuomo, New York állam kormányzója is aláírta.

Az eset után szó volt az egyházi közösségből való kizárásról, exkommunikációról a Katolikus Egyház részéről, melyre Cuomo annyit válaszolt: “A Katolikus Egyház nem hisz a nők választásának jogában. Megértem a vallásos nézeteiket, de nem azért vagyok itt, hogy a vallásról alkossak törvényt.”

Az SFLA hirdetése 15 másodperc hosszú, a táblán egyéb hirdetésekkel együtt van sorozatba illesztve, így három percenként ismétlődik, összesen legalább 720 alkalommal fogják levetíteni. A szervezet azt reméli, hogy emberek tízezreihez juthat el így az üzenete.

Az SFLA elnöke, Kristan Hawkins elmondta, hogy nem volt egyszerű megjeleníttetni egy ilyen üzenetet a Times Square-en, ugyanis két reklámcég is visszadobta a kérelmüket.

Április 11-én tüntetést is szerveztek New York leghíresebb terére, ahol tanulók 900 keresztet tartottak kezükben, azokat az életeket szimbolizálva, amelyeket a Planned Parenthood abortuszklinika minden egyes nap kiolt.

Varga Gergő Zoltán

Kép forrása: The Christian Post